“Amenajare pistă de biciclete strada Botizului – Pod Golescu„ – Satu Mare

În data de 14 noiembrie 2019 a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul  “Amenajare pistă de biciclete strada Botizului – Pod Golescu”, cod SMIS 127683, beneficiar Municipiul Satu Mare, în cadrul POR 2014 – 2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Operaţiunea 4.1 “Reducerea emisiilor de carbon în municipiile resedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila”.

Valoarea totală a proiectului este de 8.089.932,28 lei din care sprijin financiar nerambursarbil din Fondul European de Dezvoltare Regională 6,837,586.21 lei.

Proiectul a început în luna octombrie 2017 şi are ca termen de finalizare data de 02.08.2022.

Scopul proiectului este reducerea emisiilor de carbon în municipiul Satu Mare prin investiţii bazate pe Planul de Mobilitate Urbana Durabila al municipiului Satu Mare.

Obiectivul specific îl reprezintă crearea, modernizarea si extinderea unei reţele coerente de piste/trasee pentru biciclete asfel încât utilizarea autoturismelor să devină o opţiune mai puţin atractivă din punct de vedere economic şi al timpilor de parcurs, creându-se în acest mod condiţiile pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon în municipiu.

©️ sursa foto: pixabay.com
Articolul anterior
Lansarea proiectului RFC – Recapture the Fortress Cities
Articolul următor
Achiziție servicii de catering
Meniu
Sari la conținut