Geoportal European pentru promovarea Regiunii Nord-Vest

Proiectul a fost finanţat prin Programul eContentplus, obiectivul principal al acestuia fiind de a aborda aspectele legate de planificarea teritorială în conformitate cu politicile comunitare din domeniul mediului, având în vedere adoptarea Directivei 2007/2/CE a Parlamentului European şi Consiliului cu privire la instituirea unei infrastructuri pentru informaţii spaţiale INSPIRE.

Proiectul s-a bazat atât pe identificarea şi transferul bunelor practici existente în diverse regiuni şi municipalităţi ale UE, cât şi pe rezultatele proiectelor de cercetare curente.

În acest sens în cadrul proiectului ADR Nord-Vest a lansat iniţiativa încheierii unui protocol de colaborare cu autorităţile locale şi judeţene din regiune în scopul dezvoltării şi implementării unei infrastructuri de date spaţiale regionale şi racordarea acesteia la cea existentă la nivel European.

Pentru alte informaţii legate de proiect vă rugăm să accesaţi linkul: http://geoportal.www.nord-vest.ro:8080/geoportal/catalog/main/home.page

Rezultatele proiectului pot fi consultate la adresa: http://www.plan4all.eu

Plan4all

Articolul anterior
Reţea Suport pentru Afaceri la Graniţele Externe ale UE
Articolul următor
Clustere şi reţele – motoare ale dezvoltării pentru creşterea competitivităţii şi a capacităţii de inovare
Meniu
Sari la conținut