Reuniunea Comitetului Regional pentru elaborarea Planului de Dezvoltare al Regiunii Nord-Vest 2021-2027

În cadrul procesului de planificare a dezvoltării regionale pentru perioada 2021-2027, elaborarea Planului de Dezvoltare Regională (PDR) al Regiunii Nord-Vest se derulează sub directa coordonare a Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, într-un cadru larg partenerial.

În acest context, pe data de 28.08.2019, a avut loc prima reuniune a Comitetului Regional de Planificare (CRP), organism cu rol consultativ în elaborarea PDR Nord-Vest 2021-2027. Reuniunea s-a desfășurat la Centrul de Conferințe „Platinia” din Cluj-Napoca și a inclus pe agendă: prezentarea metodologiei de realizare a PDR 2021-2027, discutarea și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al CRP Nord-Vest, prezentarea contextului european și național de programare 2021-2027 și aspecte legate de identificarea și pregătirea portofoliului de proiecte de transport (drumuri județene) propuse pentru finanțare în 2021-2027. În cadrul sesiunilor de întrebări și răspunsuri, participanții au putut să-și prezinte amendamentele asupra Regulamentul supus aprobării, s-au interesat de principalele surse de finanțare și au făcut propuneri pentru modul de derulare al dialogului regional și de promovare a nevoilor regionale la nivel central.

Reuniunea a fost prezidată de domnul Marcel Ioan Boloș, director general al ADR Nord-Vest și coordonatorul CRP Nord-Vest. La reuniune au participat 40 de invitați, reprezentând structura indicativă a componenței CRP, conform Regulamentului Cadru 2021-2027 transmis de MDRAP: autorități publice locale, mediul de afaceri, mediul academic, societatea civilă, etc.

Articolul anterior
Reuniunea Comitetului Regional pentru elaborarea Planului de Dezvoltare al Regiunii Nord-Vest 2021-2027
Articolul următor
ACHIZIŢIE SERVICII DE CATERING
Meniu
Sari la conținut