Pregătim finanțarea proiectelor inovatoare din domeniile de specializare inteligentă

Noi, echipa din Departamentul Specializare Inteligentă al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, ne propunem să cunoaștem și să sprijinim inovatorii din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest în cadrul unor noi Ateliere de Descoperire Antreprenorială – ediția 2022 (Focus Grupuri online).

Scopul este să extindem înțelegerea domeniilor de Specializare Inteligentă și să actualizăm portofoliul de proiecte regionale. În plus, modificarea OUG 88/2020 aduce noutăți și noi oportunități pentru solicitanții interesați de finanțarea documentațiilor tehnice prin POAT, iar participarea la procesul de descoperire antreprenorială este condiție de eligibilitate.

Indiferent dacă ești reprezentantul unei companii, al unui centru de cercetare, lucrezi în universitate, ONG, primărie sau alt tip de organizație, îți dăm posibilitatea să ne prezinți ideea ta inovatoare sau care își propune să sprijine inovarea și chiar îți punem la dispoziție cadrul ideal pentru a o “pune pe hârtie” și a o dezvolta și finanța.

Dacă ideea ta este deja în portofoliul de proiecte din domenii de specializare inteligentă, nu va mai fi posibilă susținerea ei în cadrul acestor ateliere. De asemenea, vei putea susține o singură idee de proiect.

Când?

  • 27 Septembrie 2022, ora 10:00, în domeniile: Sănătate, Cosmetice și suplimente alimentare, Agroalimentar, domeniu transversal TIC;
  • 28 Septembrie 2022, ora 10:00, în domeniile: Materiale noi, Tehnologii de producție avansate, domeniu transversal TIC;

Ce vom face în cadrul atelierelor de descoperire antreprenorială?

  1. Te vom sprijini să înțelegi mai bine ce presupune Strategia de specializare inteligentă – RIS3 NV.
  2. Îți vom oferi informații despre tipurile de proiecte și apeluri de finanțare care urmează să fie lansate în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.,
  3. Te vom ajuta să faci faţă provocărilor proiectului tău inovator şi să stabileşti obiectivele acestuia. Astfel, ne vom cunoaște mai bine și vom încerca să creăm noi colaborări (acolo unde este nevoie).
  4. Îți va rămâne o temă de casă, completarea unui formular cu ajutorul căruia vom putea înțelege mai în detaliu ideea propusă. Dacă aceasta se pliază pe domeniile, activitățile și obiectivele din strategie, vei putea aplica pentru finanțarea documentațiilor tehnico-economice necesare, bineînțeles, după ce ideea ta va fi inclusă în portofoliul de proiecte RIS3 2021-2027.

Înscrierea la atelierele de descoperire antreprenorială organizate ONLINE se face prin completarea următorului formular – shorturl.at/DIMY6 până în data de 23 septembrie 2022 la ora 10:00.

Înainte de eveniment vei primi o invitație pentru Zoom pe adresa de e-mail furnizată în formular.

Pentru a-ți prezenta ideea trebuie să ne trimiți până în data de 26 septembrie 2022, ora 15:00, prezentarea proprie, dar care trebuie să atingă următoarele subiecte: nevoia/problema, soluția propusă, piața, resurse existente, buget necesar, avantajul competitiv, rezultatele propuse. În cazul în care nu ai o prezentare proprie ne poți solicita template-ul nostru prin formularul de înscriere sau printr-un e-mail la adresa specializare.inteligenta@nord-vest.ro.

Participarea la procesul de descoperire antreprenorială asigură îndeplinirea uneia dintre condițiile de eligibilitate și oferă oportunitatea de a aplica pentru finanțarea documentațiilor tehnico-economice (studii de fezabilitate, proiect tehnic, plan de afaceri etc.) necesare implementării proiectului propus, în cadrul apelurilor cu finanțare prin Programul Operațional Asistență Tehnică.

După desfășurarea focus grup-urilor de descoperire antreprenorială se va publica ghidul simplificat Condiții Specifice de accesare a fondurilor destinate pregătirii proiectelor de infrastructură în domeniile specializării inteligente pentru Regiunea Nord-Vest, “Sprijin la nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Vest pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniul specializare inteligentă”, în cadrul căruia pragurile valorice ale proiectelor pentru care se vor finanța documentații tehnico-economice au fost diminuate.

Împreună, transformăm economia!

Articolul anterior
ADR Nord-Vest organizează workshop-ul “Regional insights into the bigger picture of digital Europe”
Articolul următor
A fost semnat contractul aferent proiectului „Modernizarea cantinei sociale a Municipiului Gherla”
Meniu
Sari la conținut