Lucrari de modernizare si reabilitare la Scoala Gimnaziala Artemiu Publiu Alexi, ORAS SÎNGEORZ-BĂI

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Lucrari de modernizare si reabilitare la Scoala Gimnaziala Artemiu Publiu Alexi”. Proiectul este finanțat în cadrul Axei Prioritare 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Obiectiv Specific – Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învațământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părasire timpurie a sistemului.

Scopul proiectului constă în cresterea calității educației, atractivității și gradului de participare pentru 1079 de elevi, din care 534 de gen feminin, 545 de gen masculin, 3 elevi cu dizabilități și 242 aparținând categoriilor dezavantajate din orașul Sîngeorz-Băi prin reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale Artemiu Publiu Alexi.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Reabilitarea Școlii Gimnaziale Artemiu Publiu Alexi, în termen de 37 de luni de la semnarea contractului de finanțare pentru 1079 de elevi, din care 534 de gen feminin, 545 de gen masculin, 3 elevi cu dizabilități și 242 aparținând categoriilor dezavantajate, în vederea realizării condițiilor pentru o educație de calitate și creșterea atractivității și a gradului de participare a populației în învățământul obligatoriu.
  2. Modernizarea Școlii Gimnaziale Artemiu Publiu Alexi, în termen de 37 de luni de la semnarea contractului de finanțare pentru 1079 de elevi, din care 534 de gen feminin, 545 de gen masculin, 3 elevi cu dizabilități și 242 aparținând categoriilor dezavantajate, în vederea realizării condițiilor pentru o educație de calitate și creșterea atractivității și a gradului de participare a populației în învatamântul obligatoriu.
  3. Dotarea Școlii Gimnaziale Artemiu Publiu Alexi, în termen de 37 de luni de la semnarea contractului de finanțare pentru 1079 de elevi, din care 534 de gen feminin, 545 de gen masculin, 3 elevi cu dizabilități și 242 aparținând categoriilor dezavantajate, în vederea realizării condițiilor pentru o educație de calitate și creșterea atractivității și a gradului de participare a populației în învățământul obligatoriu.
  4. Facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități, prin dotările corespunzătoare pentru 3 elevi cu dizabilități, în termen de 37 de luni de la semnarea contractului de finanțare, în vederea realizării condițiilor pentru o educație de calitate și creșterea atractivității și a gradului de participare a populației în învațământul obligatoriu.

Perioada de implementare a proiectului este de 60 de luni, din 1.12.2017 până la data de 30.11.2022.

Valoarea totală a proiectului: 10.023.784,66 lei

Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR: 8.494.145,55 lei

Articolul anterior
RCIA – Alianță Regională de Industrii Creative – Retrospectiva unui Proiect European
Articolul următor
Implementarea sistemului de telegestiune și modernizarea sistemului de iluminat public în Municipiul Baia Mare
Meniu
Sari la conținut