Finalizare proiect “Reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea infrastructurii educaționale a Grădiniței cu program prelungit Albă ca Zăpada, loc. Beclean”

A fost finalizat proiectul “Reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea infrastructurii educaționale a Grădiniței cu program prelungit Albă ca Zăpada, loc. Beclean” implementat de UAT Oraș Beclean.

Proiectul a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătățirea
infrastructurii educaționale”, Prioritatea de investiţii 10.1 – „Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare
profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de
educație și formare”, Obiectivul specific 10.1 – „Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și
învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat
învățământului obligatoriu”.

Valoarea totală a proiectului a fost de 6.365.913,68 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) a fost de 5.366.864,54 (85,%), iar contribuția acordată de Guvernul României a fost de 820.814,57 lei (13%).

În urma implementării proiectului s-au obținut următoarele rezultate:

  • lucrările de reabilitare și modernizare au vizat amenajarea unei suprafețe de 1327 mp
  • aria construită cu locuri de joacă este de 1017 mp, fiind amenajate șapte locuri de joacă
  • dotări cu echipamente și materiale didactice moderne
  • amenajarea a 350 mp de spații verzi

Impactul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii educaționale, creșterea nivelului de confort și siguranță precum și dublarea numărului total de participanți la procesul educațional. La finalul implementării proiectului sunt 185 de beneficiari din care 78 fete, 107 băieți și 9 persoane cu dizabilități.

Sursa de inspirație pentru realizarea acestui proiect a fost o grădiniță din Fuji, Japonia, ce a fost prezentată ca model de bune practici în cadrul World Innovation Summit for Education. Vă invităm să urmăriți clipul de prezentare al Grădiniței din Japonia și pe cel al Grădiniței Albă ca Zăpada, realizat după finalizarea proiectului.

Better space, better education? Japan’s alternative kindergarten (Learning World: S5E41, 1/3)

The architecture of this Japanese kindergarten is striking: it has an oval shape which frames a garden, trees are growing through the roof of the building. Slides lead the way into the garden and animals are part of the establishment. There are no internal walls, so the children hear the noises from neighbouring classes, helping them hone their concentration skills.

Articolul anterior
Sprijin la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada 2021–2027 pe domeniul specializare inteligentă, cod SMIS 141736
Articolul următor
Finalizare proiect “Reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea infrastructurii educaționale a Grădiniței cu program prelungit Albă ca Zăpada, loc. Beclean”
Meniu
Sari la conținut