A doua întâlnire a Comitetului Consultativ Regional TRAM a avut loc la Cluj-Napoca

În data de 27 aprilie 2017 ADR Nord-Vest a organizat cea de-a doua întâlnire a Comitetului Consultativ Regional (CRR) în cadrul proiectului TRAM – “Planuri de Acțiune pentru mobilitatea urbană sustenabilă”.

La eveniment au participat membrii CRR, reprezentanți ai administrațiilor publice locale, ai universităților, ai companiilor de transport public, ai Poliției rutiere precum și reprezentanți ai mediului de afaceri. IMG_0964Evenimentul a fost moderat de către experţii externi contractaţi în cadrul proiectului, rolul acestora fiind de a oferi sprijin ADR Nord-Vest în elaborarea planului de acţiune pentru îmbunătăţirea implementării Planurilor de Mobilitate Urbană Sustenabilă (PMUD) din municipiile reşedinţă de judeţ din regiune.

Întâlnirea a avut două obiective principale, în primul rând de a inventaria dificultăţile cu care membrii CRR se confruntă în procesul de elaborarea şi implementare a PMUD, precum şi de a identifica proiecte de succes din Regiunea Nord-Vest care se înscriu în cele trei teme principale abordate de proiect (politicile de mobilitate, sistemele de transport inteligente şi măsurile de reducere a emisiilor de carbon şi transport verde) şi care vor fi incluse în baza de date cu cele mai bune practici TRAM.

În cadrul unei sesiuni de lucru interactive s-a reuşit identificarea mai multor iniţiative de succes, IMG_0971acestea fiind analizate, dezbătute, votate şi ierarhizate la finalul evenimentului de către participanţi împreună cu experţii externi. Baza de date astfel constituită va reprezenta punctul de plecare în selectarea acelor bune practici care vor reprezenta obiectul vizitei de studiu din Regiunea Nord-Vest, care va avea loc din luna iunie a acestui an, unde membrii CRR vor avea ocazia să cunoască specialiştii din domeniu din regiunile partenere.

Proiectul TRAM este finanţat prin programul de cooperare interregională Interreg Europe 2014-2020, domeniul “Economie cu emisii scăzute de carbon” şi are un buget total de 1.264.078 euro din care 1.074.466 euro finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Bugetul total aferent ADR Nord-Vest este de 122.390 euro.

Alături de ADR Nord-Vest, proiectul reunește alți 4 parteneri din Uniunea Europeană, precum Guvernul Regiunii Andalucia din Spania, Regiunea Blekinge din Suedia, Municipiul Miskolc din Ungaria și Regiunea Marche din Italia, aceasta din urmă fiind și coordonatorul consorțiului.

Mai multe detalii despre proiectul TRAM puteţi găsi la http://www.interregeurope.eu/tram/

 

Articol elaborat de:

Gergely TÖRÖK

Cristina DAVID

Articolul anterior
Finanţările REGIO 2014-2020 în Transilvania de Nord – infografic
Articolul următor
Achiziție servicii de telefonie mobilă
Meniu
Sari la conținut