90 de proiecte din 26 de țări depuse pe Programul de Accelerare pentru Economia Circulară C‐VOUCHER

Cel de-al doilea apel al Programului de Accelerare C-Voucher a vizat intreprinderi mici și mijlocii (IMMuri) care intenționează să dezvolte și să adopte inovații și soluții concrete care să transforme modelul de afaceri de la liniar la circular.

Cu o concurență de 15 aplicanți pe un loc, cea mai mare concentrare a aplicanților a fost din Franța (12) urmată de Spania (11), Suedia (9), România și Danemarca (cu câte 7), Polonia (5), Germania (4), Italia (4), Portugalia (4), Bulgaria, Estonia, Finlanda (cu câte 3) și 18 proiecte din alte țări.  

Dintre cele 90 de aplicații depuse până la 31.12.2019, majoritatea vizeaza industria prelucrătoare (30 de proiecte) și industria alimentară (25 de proiecte), urmate de industria textilă (cu 14), domeniul apei (9), domeniul sănătății (5), plus 7 inter-sectoriale.

13 IMMuri vor fi selectate să participe la finala sub formă de Bootcamp care va fi organizată la Paris în martie 2020, de către consorțiul C-Voucher, din care face parte și ADR Nord-Vest. În urma evenimentului, șase cele mai bune proiecte vor intra in cel de-al doilea Program de Accelerare pentru Economia Circulară cu durata de 9 luni, beneficiind de un voucher de tehnologie de 58.000 euro și de un pachet integrat de sprijin pentru dezvoltarea afacerii și scalabilitate.

Proiectul C-VOUCHER se implementează în perioada aprilie 2018 – martie 2021 de către un consorțiu internațional din 6 state format din agenții de dezvoltare, acceleratoare, clustere și universități și este finanțat din programul de cercetare-dezvoltare-inovare Orizont 2020 al Comisiei Europene.

Ioana Dragoș, manager de proiect

Articolul anterior
Achiziție servicii de instruire destinate inițierii și perfecționării în domeniul ”Noul Sistem de Control Intern managerial (SCIM)”
Articolul următor
Achiziţie de servicii de reînnoire a semnăturii electronice
Meniu
Sari la conținut