Politici mai eficiente în domeniul mobilităţii urbane – demarează proiectul TRAM

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest – în calitate de partener în cadrul proiectului TRAM, finanțat prin Programul European de Cooperare Teritorială INTERREG Europe 2014-2020 – va asigura municipiilor reședință de județ din Regiune suportul necesar creșterii eficienței și eficacității în elaborarea politicilor locale în domeniul mobilităţii urbane.

Proiectul TRAM – “Elaborarea unor de Planuri de Acţiune pentru mobilitatea urbană sustenabilă” are ca obiectiv principal stimularea colaborării în domeniu la nivelul partenerilor, prin schimbul de bune practici și procesul de învăţare comună care să faciliteze astfel tranziţia către modalităţi de transport urban mai eficiente, mai curate şi mai sustenabile.
Proiectul reuneşte 5 parteneri din 5 ţări europene, coordonatorul consorţiului fiind Regiunea Marche din Italia, alături de Guvernul Regiunii Andalucia din Spania, Regiunea Blekinge din Suedia, Municipiul Miskolc din Ungaria şi ADR Nord-Vest din România. TRAM are un buget total de peste 1.26 milioane de euro, bugetul ADR Nord-Vest fiind de 122.390 euro.

Proiectul urmează să fie implementat în perioada 1 Aprilie 2016 – 31 Martie 2021, una dintre activităţile pilon ale acestuia fiind elaborarea Planurilor de Acţiune pentru regiunile partenere care vor viza îmbunătăţirea politicilor în domeniul mobilităţii urbane şi care vor fi perfectate prin implicarea tuturor factorilor interesaţi, având la bază lecţiile învăţate în cadrul procesului de schimb de experienţă.

Gergely TÖRÖK, Cristina DAVID

Articolul anterior
Politici mai eficiente în domeniul mobilităţii urbane – demarează proiectul TRAM
Articolul următor
Situaţia proiectelor depuse în cadrul POR 2014 – 2020 la 2 septembrie 2016
Meniu
Sari la conținut