ADMA TranS4MErs – Servicii pentru transformarea digitală a firmelor din industrie

Transformarea digitală este un proces de durată, care implică dobândirea de noi competențe, acces la soluții tehnologice, schimbare la nivelul deciziilor de management și utilizarea de echipamente și servicii inovative. Identificarea și integrarea tehnologiilor digitale în activitatea curentă conduce, după caz, la optimizarea fluxurilor de producție și a proceselor de gestiune și de management, creșterea productivității, reducerea costurilor, o mai bună protecție cibernetică, gestiunea optimă cu posibilități de mărire a portofoliului de clienți, prin urmare conduce la creșterea competitivității afacerii.

Prin Programul European de Accelerare pentru Transformare Digitală ADMA TranS4MErs, 500 de firme din industria producătoare au posibilitatea de a accesa servicii în vederea transformării digitale a proceselor, dintr-un amplu portofoliu oferit gratuit de 34 de organizații partenere din toate statele Uniunii Europene, care pregătesc fabricile digitale ale viitorului, fabricile prietenoase cu mediul, care vor aborda procese și tehnologii inteligente de fabricație, centrate atât pe client cât și pe nevoile angajaților, cu o poziționare optimă și flexibilă pe lanțul de valoare.

20 de firme din România pot fi selectate să participe în program. Pe bază de înregistrare in programul de accelerare prin platforma F6S, un expert TranS4MEr acreditat vă va asista în analizarea proceselor din propria companie, printr-o diagnoză structurată și va elabora pe baza nevoilor identificate un Plan de Transformare Digitală personalizat, în limba engleză, în baza căruia veți putea ulterior selecta din ofertă serviciile potrivite pentru transformarea afacerii dvs.

Oferta cuprinde peste 200 de servicii dedicate managerilor și personalului tehnic, disponibile în limba engleză pe platforma xChange TranS4MErs, accesibilă pe bază de înregistrare, de tipul:

  • Sesiuni teoretice pe teme precum: managementul inovării, modele de afaceri pentru transformarea digitală, modele de afaceri pentru economia circulară, audit pentru sustenabilitate și reziliență, abordarea design_thinking centrată pe client
  • Sesiuni tehnice precum: Academia de Machine Learning, programarea roboților industriali, procese de automatizare a producției, optimizarea proceselor de design industrial, sesiune personalizată pentru adaptarea soluțiilor de inteligență artificială în industrie, realitate virtuală în aplicații industriale, tehnologii de blockchain
  • Acces la finanțare – sesiuni individuale de identificare a oportunităților de finanțare potrivite specificului afacerii și nevoilor de dezvoltare, pe teme privind digitalizarea, economia circulară, economia verde; sesiuni de coaching pentru scrierea de proiecte Horizon Europe, EIC Accelerator; sesiuni de pregătire privind campaniile de promovare și a prezentărilor de tip pitch pentru atragerea de investiții private de tip equity
  • Acces la evenimente de profil din Europa pe teme de Industrie 4.0, Internet of Things, securitate cibernetică,

Înscrierile în program se pot face până în 17 iulie 2024 și se derulează printr-un consorțiu care acoperă toate țările Uniunii Europene. ADR Nord-Vest, organizația parteneră din România, vă va asista în parcurgerea etapelor Programului de accelerare.

Detalii despre program și etapele de aplicare regăsiți în Ghidul Solicitantului ADMA TranS4MErs.

Programul se derulează gratuit pentru firme datorită finanțării proiectului de la Comisia Europeană prin Programul Horizon 2020.

Serviciile la care puteți avea acces prin Programul de Accelerare ADMA TranS4MErs sunt complementare serviciilor oferite prin cele 7 Centre Europene de Inovare Digitală din România, scopul fiind de a pregăti firmele pentru tranziția către tehnologiile viitorului. Oferta celor trei centre de inovare digitală din Transilvania o regăsiți cu referințe pe site-ul regional Enterprise Europe Network.

Lansarea celui de-al doilea apel ADMA TranS4MErs

Articolul anterior
Corrigendum pentru ghidul aferent apelului de proiecte 621.B
Articolul următor
Un set de Corrigendum-uri pentru ghidurile aferente apelurilor de proiecte 131.B, 131.C și 131.D sunt emise de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 (REGIO Nord-Vest)
Meniu
Sari la conținut