Lansarea celui de-al doilea apel ADMA TranS4MErs – Program de Accelerare pentru Transformare Digitală

Consorțiul european ADMA TranS4MErs, din care face parte și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest), a lansat cel de-al doilea apel, în contextul unui program de accelerare digitală.

Adresat firmelor mici și mijlocii, inlcusiv pentru microîntreprinderi și start-up-uri, din industria prelucrătoare, ADMA TranS4MErs oferă o abordare cuprinzătoare și dinamică a transformării digitale, oferind sprijin pentru realizarea planurilor de transformare digitală, permițând companiilor din întreaga Uniune Europeană să implementeze soluții inovative și avansate de producție pentru alinierea la cerințele și provocările generate de digitalizarea și automatizarea proceselor de producție.

Apelul ADMA TranS4MErs se derulează în perioada 3 aprilie 2023 – 17 ianuarie 2024 și se desfășoară în două etape, Design și Revamp.

  • Pe parcursul etapei Design, IMMurile primesc sprijin din partea unui consultant certificat (TranS4Mer) pentru identificarea soluțiilor digitale dedicate provocărilor cu care se confruntă. Firmele se înregistrează pe platforma ADMA TranS4MErsxChange Platform unde vor completa ADMA scan, o autoevaluare bazată pe domeniiile cheie de transformare legate de temele Industry 4.0, pentru a-și evalua nivelul de maturitate digitală și de producție avansată. Apoi începe colaborarea cu expertul TranS4MErs pentru evaluarea nevoilor și oportunităților pentru digitalizare și pentru a pregăti Planul de Transformare Digitală. Acest plan va sta la baza selecției în etapa următoare a Apelului.  

  • Pe parcursul etapei Revamp, IMMurile primesc până la €5 000 pentru servicii și instrumente de inovare și consultanță dedicate, disponibile în Catalogul ADMA TranS4MErs, pentru a finaliza procesul de transformare și pentru a-și atinge obiectivele de digitalizare. 

Voucherele apelului ADMA TranS4MErs sunt acordate pe țară, pe principiul “primul venit primul servit”, începând cu luna iunie 2023.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul ADMA TranS4MErs.

Aplicațiile se vor completa electronic pe platforma F6S portal

Pe parcursul perioadei de aplicare sunt prevăzute termene de evaluare bilunare conform următorului calenadar: 

 • 7 și 21 iunie;
 • 5 și 19 iulie;
 • 2 și 16 august;
 • 6 și 20 septembrie;
 • 4 și 18 octombrie;
 • 1 și 15 noiembrie;
 • 6 și 20 decembrie;
 • 3 și 17 ianuarie 2024.

Acest apel,  dedicat accesului în Programul de Accelerare pentru Transformare Digitală, se derulează în cadrul proiectului ADMA TranS4MErs, finanțat din programul european de cercetare și inovare Orizont 2020. Coordonați de Irish Manufacturing Research (IMR), 38 de parteneri din întreaga Uniune Europeană sprijină IMM-urile din industria prelucrătoare pan-europeană să abordeze provocările lor în materie de digitalizare. În centrul proiectului, platforma ADMA TranS4MErs xChange permite IMM-urilor, experților și furnizorilor de servicii să se conecteze și oferă acces la o gamă largă de formare și servicii rapide, flexibile și foarte specializate.

Articolul anterior
Achiziție de servicii de curierat internațional
Articolul următor
Autoritatea de Management PR NV 2021-2027 a hotărât prelungirea sesiunii de depunere a documentelor pentru etapa de verificare a conformității administrative și admisibilității documentelor strategice (Planuri de Mobilitate Urbană Durabilă și Strategii Teritoriale)
Meniu
Sari la conținut