Activităţile proiectului Interreg Europe “TRAM” demarează la Ancona

În data de 7 octombrie a avut loc la Ancona conferinţa de lansare a proiectului TRAM – “Elaborarea unor de Planuri de Acţiune pentru mobilitatea urbană sustenabilă”, întâlnirea fiind organizată de liderul consorţiului, Regiunea Marche. Proiectul reuneşte 5 parteneri din 5 state membre UE (Italia, Suedia, Spania, Ungaria şi România) şi îşi propune atât facilitarea transferului de bune practici în domeniul mobilităţii urbane sustenabile cât şi îmbunătăţirea politicilor, strategiilor şi a programelor dedicate transportului urban.
În cadrul conferinţei au luat cuvântul dl. Angelo Sciapichetti, Ministrul Regional pentru Transport şi Membru al Guvernului Regiunii Marche, dna. Letizia Casonato, Şeful Departamentului de Transport din Regiunea Marche și dl. Mauro Terzoni, Directorul Direcţiei de Politici UE din Regiunea Marche.
Evenimentul s-a încheiat cu o masă rotundă moderată de dl. Giuseppe D’Angelo, Coordonatorul Comisiei Interregionale de Mobilitate, în cadrul căreia regiunile partenere au prezentat o serie de bune practici dedicate îmbunătățirii mobilităţii urbane sustenabile. Din Regiunea Nord-Vest au fost prezentate iniţiativele Municipiului Oradea, cu accent pe reabilitarea liniei de tramvai şi extinderea zonelor pietonale. Prezentarea a fost susţinută de invitatul ADR Nord-Vest, dl. Ovidiu Guler, manager de proiect din cadrul Primăriei Municipiului Oradea.
Pentru alte informaţii puteţi accesa siteul proiectului la adresa:www.interregeurope.eu/tram/

Proiectul TRAM este finanţat din Programul de Cooperare Teritorială, Interreg Europe 2014-2020 şi are un buget total de 1.264.078 euro, din care bugetul ADR Nord-Vest este de 122.390 euro.
Articol elaborat de:
Gergely TÖRÖK, Cristina DAVID

Articolul anterior
Specializarea Inteligentă din Regiunea Nord-Vest dezbătută la Sevilia
Articolul următor
Activităţile proiectului Interreg Europe “TRAM” demarează la Ancona
Meniu
Sari la conținut