Semnarea Acordului de Parteneriat 2021-2027 dintre România și Comisia Europeană

Astăzi, în Sala Unirii din Alba Iulia, are loc semnarea Acordului de Parteneriat dintre Comisia Europeană și România.

În baza acestui acord, țara noastră va beneficia în perioada 2021-2027 de resurse financiare pentru dezvoltare durabilă, alocate de la nivel european și național, în valoare totală de peste 45 miliarde euro.

Documentul oficial va fi semnat de doamna Elisa Ferreira, Comisar European pentru Coeziune și Reforme și de domnul Marcel Ioan Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, în prezența premierului român, Nicolae-Ionel Ciucă.

Acordul de Parteneriat dintre Comisia Europeană și România acoperă finanțarea politicii de coeziune – care cuprinde Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European Plus și Fondul de Coeziune – alături de Fondul pentru Tranziție Justă și Fondul European pentru Afaceri Maritime, Pescuit și Acvacultură. Investițiile concrete din teritoriu vizează 8 programe regionale și 9 programe naționale, alocarea financiară nerambursabilă fiind de peste 31,5 miliarde euro.

Acordul de Parteneriat subliniază importanța tranziției verzi și digitale în toate aspectele vieții economico-sociale, susținând inclusiv dezvoltarea economiei românești pe baze competitive, inovatoare și orientate către export.

Prin intermediul acestui document se garantează faptul că resursele publice alocate de Uniunea Europeană vor contribui la dezvoltarea inovării, la implementarea unor servicii medicale și sociale performante, la asigurarea celor mai bune oportunități de educație și formare, dar și la crearea unui sistem de transport sigur și ecologic, toate acestea asigurând creșterea competitivității țării noastre și a calității vieții tuturor cetățenilor.

Articolul anterior
Achiziție de servicii de certificare a semnăturii electronice
Articolul următor
WORKSHOP ONLINE DEDICAT TRANSFERULUI TEHNOLOGIC ÎN DOMENIUL AGROALIMENTAR
Meniu
Sari la conținut