Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca va fi reabilitat prin intermediul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, singurul spital din Transilvania care oferă servicii medicale multidisciplinare în vederea reabilitării complete a pacienților va fi renovat prin intermediul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.

Contractul de finanțare semnat de ADR Nord-Vest și Consiliul Județean Cluj asigură o finanțare în valoare de aproape 3,5 milioane de euro pentru implementarea proiectului „Reabilitarea energetică pentru corpul A de clădire al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca”. Proiectul a fost demarat la data de 01.09.2022 și se preconizează că lucrările de renovare vor fi finalizate în data de 28.02.2026.

Aproape 50.000 de pacienți beneficiază anual de servicii medicale în cadrul acestei unități, aproximativ 12.000 fiind spitalizați și circa 36.000 fiind tratați ambulatoriu. De 46 de ani spitalul oferă servicii medicale multidisciplinare complete în scopul prevenirii sau reducerii consecințelor de natură fizică, funcțională, psihică sau socioprofesională rezultate în urma unei boli sau a unui traumatism. Spitalul asigură un spectru vast de servicii medicale în cadrul specialităților: cardiologie, neurologie, balneologie, reumatologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie generală, chirurgie plastică și reparatorie, radiologie și imagistică medicală.

Procesul de reabilitare al clădirii va include finisaje exterioare, lucrări de termoizolare și hidroizolare, cât și lucrări de modernizare ale instalațiilor sanitare. Se va introduce un nou sistem de furnizare al apei calde menajere, bazat pe panouri solare. Instalațiile termice și de climatizare vor fi înlocuite, urmând să fie instalate radiatoare și ventiloconvectoare. Vor fi montate ferestre termoizolante din tâmplărie de aluminiu în scopul asigurării unui grad ridicat de izolare termică și fonică pentru pacienții din cadrul spitalului.

 

Articolul anterior
Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca va fi reabilitat prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027
Articolul următor
Școala Gimnazială nr. 1 din Carei va fi modernizată prin intermediul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Meniu
Sari la conținut