Școala Gimnazială nr. 1 din Carei va fi modernizată prin intermediul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

Aproape 450 de copii din municipiul Carei vor beneficia de condiții europene de studiu datorită contractului de finanțare semnat între ADR Nord-Vest și Municipiul Carei. Datorită unei finanțări de 750,000 de EURO prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, Școala Gimnazială nr. 1 va fi reabilitată și extinsă.

Tot procesul de modernizare va fi unul complex și va oferi o nouă șansă copiilor care sunt cu risc de abandon școlar. Obiectivele proiectului sunt de a crește gradul de participare prin activități de tip after-school și printr-o infrastructură la standarde europene.  Investiția pune accent atât pe modernizarea clădirilor la nivel estetic, funcțional, cât și  pe îmbunătățirea procesului educațional prin oferirea unui pachet de servicii pentru copiii care au o mai mare nevoie de educație, dar și de un loc în care să fie incluși după terminarea orelor de studiu. Efectul dorit de acest proiect este creșterea cu 15% a gradului de participare, cei 400 de elevi care studiază în prezent vor avea 50 de colegi noi care vor beneficia de avantajele unei școli la standarde de calitate europene până la finalul acestui an.

Proiectul este finanțat prin Prioritatea 6 – O regiune educată din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, și deschide seria contractelor de finanțare pentru proiectele etapizate.

  

Articolul anterior
Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca va fi reabilitat prin intermediul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Articolul următor
Orașul Tășnad a semnat contractul de finanțare pentru dezvoltarea unui coridor de mobilitate urbană
Meniu
Sari la conținut