Schema de Vouchere de inovare NEPTUNE

Microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijocii din Regiunea Nord-Vest sau potențiali antreprenori din sectoare precum ITC, energie, mediu, agricultură, apă, care doresc să dezvolte o soluție inovativă în domeniul mediului şi energiei regenerabile hidro, managementul resurselor de apă în mediul urban şi rural, logistică portuară, transport maritim şi fluvial, au posibilitatea să aplice on-line până în 15 septembrie 2017 pentru un Voucher NEPTUNE aici:

http://www.neptune-project.eu/Neptune-Accelerator/Call-for-Interest-SMEs-and-would-be-entrepreneurs

Obiectivul schemei de vouchere NEPTUNE este de a sprijini inovarea, antreprenoriatul şi colaborările transfrontaliere, în vederea generării de proiecte care să contribuie la dezvoltarea industriilor albastre. Aplicațiile, elaborate în limba engleză, pot fi individuale sau în parteneriat, din regiunile eligibile din România, Franța, Spania, Italia, Suedia, Grecia și Polonia.

Un buget de 1,3 milioane de euro alocat la nivelul consorțiului NEPTUNE a rămas disponibil la nivelul consorțiului pentru acest ultim apel. Un prim apel s-a finalizat în primăvară, cu 3 proiecte aflate în prezent în implementare în Regiunea Nord-Vest dintr-un total de 18 proiecte finanțate.

Voucherele reprezintă o modalitate de a oferi sprijin financiar direct şi nerambursabil 100%, sumele fiind între 5.000 – 60.000 euro, în funcție de serviciul suport pentru inovare și antreprenoriat care se solicită. Aplicanții au oportunitatea de a beneficia de acoperirea integrală a costurilor pentru servicii de proprietate intelectuală, consultanţă juridică şi asistenţă în vederea certificării, dezvoltare tehnologică de produs sau proces, dezvoltare de soluţii ITC, transfer tehnologic, prototipare și testare, servicii şi documentaţie pentru internaţionalizare, incubare şi servicii suport pentru antreprenoriat.

Oferta furnizorilor de servicii se regăsește în Catalogul NEPTUNE, pentru care se mai pot depune aplicații până în 15 septembrie: http://www.neptune-project.eu/Neptune-Accelerator/Call-for-Expression-of-Interest-for-the-establishment-of-a-List-of-Experts

ADR Nord-Vest implementează Proiectul NEPTUNE în perioada 2016-2018, în cadrul unui consorțiu european constituit din clustere și organizații suport. Proiectul este finanțat din programul de cercetare-dezvoltare-inovare Horizon 2020 al Comisiei Europene și dispune de un buget de 4,1 milioane de euro la nivelul celor 11 parteneri, din care 75% este dedicat susţinerii directe a IMMurilor prin schemele de vouchere şi prin serviciile suport.

Detalii suplimentare se pot obtine la Departamentul de Proiecte, Relatii Internationale si Partneriate, telefon 0264-431550, interior 23.

 

NEPTUNE_jpeg

Blue growth

 

Articolul anterior
Schema de Vouchere de inovare NEPTUNE
Articolul următor
Achizitie cazare
Meniu
Sari la conținut