ue
gv_r
regio
structurale

S-a lansat în consultare publică „Strategia de Specializare Inteligentă în Cercetare și Inovare pentru Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest” (RIS3 NV)

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest lansează în consultare publică „Strategia de Specializare Inteligentă în Cercetare și Inovare pentru Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest” (RIS3 NV).

ADR Nord-Vest a elaborat RIS3 NV cu sprijinul experților Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene (JRC) și cu asistență financiară primită în cadrul Proiectului de Asistență Tehnică POR 2014-2020. Sprijinul din partea JRC a fost finanțat printr-o acțiune pregătitoare a Parlamentului European și este parte din proiectul pilot destinat regiunilor mai puțin dezvoltate ”Lagging Regions” al Direcției Generale pentru Politici Regionale și Urbane.

Documentul supus consultării va fi completat cu capitolul „Plan de acțiune” după finalizarea termenilor de referință pentru două acțiuni complementare RIS3 NV, pe care ADR Nord-Vest urmează să le implementeze cu suport din partea Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene JRC și al Băncii Mondiale.

În scopul finalizării Strategiei de Specializare Inteligentă în Cercetare și Inovare pentru Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, reprezentanții mediilor de afaceri, academic și de cercetare, ai administrației publice și din sfera civilă – cu precădere persoane care au participat activ în procesul de elaborare a RIS3 NV – sunt rugați să transmită observațiile/propunerile privind îmbunătățirea documentului până la data de 19 august 2018 pe adresa de email: dds@nord-vest.ro

Documentul supus consultării poate fi descărcat de pe următorul link: RIS3 NV 180718