Regiunea Nord – Vest, inclusă într-un nou proiect pilot al Comisiei Europene

Regiunea Nord – Vest a fost inclusă în noul proiectul pilot al Comsiei Europene, numit „Regiuni mai puțin dezvoltate”, Prin acest proiect, Comisia Europeană va sprijini regiunile cu un PIB sub 50% din media UE pentru a identifica și depăși blocajele cu care acestea se confruntă, prin analize, expertiză și consiliere furnizate autorităților din regiune.

Lansarea acestui proiect a avut loc la Bucureşti, în data de 3 martie 2016, în prezenţa Comisarului european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, a vicepremierului Vasile Dancu şi a Directorilor generali ai ADR Nord-Vest şi ADR Nord-Est.

Cu această ocazie doamna director general interimar al ADR Nord – Vest, Sanda Cătană, a declarat ,,Este o deosebită onoare prentru regiunea Nord-Vest să fie parte din acest proiect pilot la nivel european şi în acelaşi timp o ocazie deosebită de maximizarea potenţialului inovativ al regiunii Nord-Vest’’.

În cadrul proiectului, care se adresează pentru început regiunilor Nord-Vest și Nord-Est din România, experți ai Direcției Generale pentru Politică Regională din Comisia Europeană (DG REGIO) vor găsi, împreună cu autoritățile române, pentru fiecare regiune în parte, cele mai bune soluții pentru implementarea cu succes a proiectelor cu finanțare europeană, în beneficiul direct al cetățenilor. Experții Comisiei vor analiza caracteristicile macroeconomice, stadiul reformelor administrative, guvernanța locală și investițiile din regiunile cuprinse în proiect.

Romania, este primul stat membru dintre cele implicate, în care s-a lansat acest proiect pilot, în regiunile Nord-Vest și Nord-Est, unde efectele unei economii slabe se simt direct la nivelul cetățenilor. În funcție de rezultate, proiectul va fi extins ulterior pentru a include și alte regiuni din România (Sud, Sud-Vest și Sud-Est), precum și în regiuni din Polonia şi Bulgaria.

Articolul anterior
Regiunea Nord – Vest, inclusă într-un nou proiect pilot al Comisiei Europene
Articolul următor
Cea mai recentă versiune a manualelor MySMIS 2014
Meniu
Sari la conținut