RCIA – Alianță Regională de Industrii Creative – Creative Industries Policy

În perioada 18-19 noiembrie 2109, a avut loc, în Copenhaga (Danemarca), în organizarea Creative Business Cup, ultima întâlnire interregională a consorțiului constituit în contextul proiectului RCIA – Regional Creative Industries Alliance (Alianța Regională de Industrii Creative).

Agenda celor două zile a fost structurată în două activități principale.  

Prima zi a fost dedicată întâlnirii de consorțiu la care au participat reprezentanții celor nouă organizații partenere în proiect. A fost întâlnirea de analiză și bilanț de activitate la final de primă etapă, etapă care s-a derulat pe o perioadă de trei ani, ianuarie 2017 – decembrie 2019. De menționat faptul că proiectul RCIA, în care ADR Nord-Vest este partener, este finanțat prin programul de cooperare INTERREG EUROPE și se derulează pe cinci ani, în perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2021, în două etape.

În cea de a doua zi, a avut loc seminarul Creative Industries Policy la care au participat, alături de echipa care implementează acest proiect, experți din sectorul industriilor culturale și creative din regiunile partenere. Seminarul a fost organizat într-un format alcătuit din șase paneluri, beneficiind de contribuții din toate regiunile partenere. Acest lucru a facilitat schimbul de experiență aducând în atenția audienței, perspectivei locale, cu inițiative și acțiuni suport dedicate industriilor culturale și creative. Au fost abordate următoarele aspecte:

  • perspectiva daneză în ICC;
  • linii strategice de dezvoltare pentru ICC (Austria, Italia, Polonia, România); 
  • huburi și clustere în ICC (Belgia, Grecia, România, Spania)
  • suport financiar acordat sectorului ICC (Austria, Belgia, Danemarca,  Letonia, Grecia, România)
  • inițiative pentru constituirea fondului de film (Austria, Italia, Grecia, Romînia)
  • politici pentru creșterea interesului pentru inițiativele culturale (Danemarca, Spania)  

Mai multe informații despre proiectul Regional Creative Industries Alliance se pot obține vizitând site-ul:  https://www.interregeurope.eu/rcia/

Articolul anterior
Achiziție servicii de restaurant și servire a mesei de prânz pentru participanții la IMP3rove Academy Innovation Training
Articolul următor
IMPROVE
Meniu
Sari la conținut