Proiectul NOTRE a fost promovat în cadrul întâlnirii Acceleratorului LevelUP Health & Life Sciences

https://www.interregeurope.eu/notre

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a organizat joi, 10 August 2023, la Cluj-Napoca, un eveniment de promovare a proiectului NOTRE (Novel Methods Improving Production Innovation Potential with examples of senior care-related solutions). Acest proiect își propune să îmbunătățească politicile care sprijină inovarea și digitalizarea în companii și infrastructuri de sănătate care dezvoltă și oferă produse și servicii medicale destinate persoanelor în vârstă.

Proiectul este finanțat prin programul de cooperare interregională Interreg Europe 2021-2027, componenta „Îmbunătățirea politicilor pentru creșterea competitivității IMM-urilor” și se implementează în perioada 1 martie 2023 – 31 mai 2027 în cadrul unui parteneriat alcătuit din 9 organizații, inclusiv organizații care asigură reprezentare și servicii pentru IMM-uri, consilii regionale, agenții de dezvoltare sau universități.

Membrii parteneriatului sunt: Pannon Business Network Association, Ungaria, în calitate de coordonator; Cabinetul Primului-ministru al Guvernului Ungariei; Universitatea de Științe Aplicate Seinäjoki, Finlanda; Eurasanté (Accelerator pentru Inovare în Sănătate), Franța; Consiliul Regional Hauts-de-France, Franța; Agenția de Dezvoltare Socio-Economică din San Sebastian, Spania;  Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, România; CNA Emilia-Romagna, Italia; ECHAlliance (European Connected Health Alliance), Irlanda.

Ideea și abordarea proiectului s-au dezvoltat pornind de la două mari tipuri de provocări identificate la nivelul regiunilor:

  • provocările demografice actuale determintate de tendința de creștere a ponderii persoanelor vârstnice din totalul populației, respectiv costurile aferente asociate pentru cheltuieli publice cu sistemul de sănătate sau cheltuielile private pentru servicii medicale în contextul îmbătrânirii populației;

 

  • provocările IMM-urilor care dezvoltă produse și servicii inovative menite să asigure persoanelor vârstnice o îmbătrânire activă, în condiții bune de sănătate. În cazul acestor servicii antreprenorii întâmpină dificultăți cu privire la poziționarea pe piață și profitabilitatea produselor, întâmpină limitări legale și etice, nu au la dispoziție soluții de finanțare și nu au la dispoziție o platformă care să le asigure conectarea cu părțile interesate pentru dezvoltarea de produse și servicii inovative.

Pentru a maximiza beneficiile transferului de expertiză, dincolo de consorțiul proiectului, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest s-a constituit un Comitet Regional de Reprezentanți, ca structură informală, bazată pe colaborare instituțională. Această structură este deschisă tuturor celor care sunt interesați să se implice și să se alăture proiectului pe perioada de desfășurare a acestuia.

Evenimentul a avut loc în cadrul întâlnirii Acceleratorului LevelUP Health & Life Sciences, inițiativă care reunește start-up-uri din sănătate și științele vieții. https://www.inno.ro/level-up-accelerator

Au participat fondatorii și membrii echipelor celor 13 start-upuri participante la accelerator, experți implicați în program, alți reprezentanți ai mediului de business și health.

 

Date de contact: Andreea Coptil

ADR Nord-Vest, email: notre@nord-vest.ro

Articolul anterior
Ghidul Solicitantului 623 – Dezvoltarea infrastructurii educaționale în învățământul universitar a fost lansat astăzi, 10 august 2023, de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 (REGIO Nord-Vest)
Articolul următor
Ghidul Solicitantului 622.A – Dezvoltarea infrastructurii educaționale în domeniul învățământului profesional și tehnic (licee tehnologice) inclusiv în sistem dual a fost lansat astăzi, 10 august 2023, de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 (REGIO Nord-Vest)
Meniu
Sari la conținut