Pregătim un plan concret pentru a le oferi tinerilor suficiente motive să își construiască viitorul acasă!

Până în luna mai a anului viitor, ADR Nord-Vest va elabora plan concret, cu soluțiile atât de așteptate, pentru a le oferi tinerilor suficientă încredere ca să rămână acasă și să își construiască viitorul în jurul comunității din care provin. Experții ADR Nord-Vest vor primi sprijinul Comisiei Europene și al experților Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) în vederea întocmirii unui raport și a unui plan complex prin care să fie prezentate cele mai pragmatice soluții prin care poate fi stopată emigrarea tinerilor și pentru a încuraja reîntoarcerea celor au emigrat deja.

Raportul și planul vor conține concluziile din cadrul evenimentelor pe care le vom organiza pe parcursul următorului an alături de reprezentanții asociațiilor tinerilor, ai autorităților locale, ai ONG-urilor de profil și a voluntarilor ce ne vor acorda sprijin.

Vor fi identificate soluții pragmatice și realiste pentru creșterea atractivității tinerilor înspre toate localitățile din regiune, nu doar către marile aglomerări urbane, vor fi propuse căi eficiente pentru valorificarea terenurilor și locuințelor abandonate, dar vor fi semnalate și serviciile publice sau investițiile în infrastructură ce pot avea efecte rapide pentru îndeplinirea așteptărilor tinerilor.

Inițiativa este sprijinită de către Comisia Europeană și face parte din proiectul „Regions Adapting to Demographic Change” , implementat de ADR Nord-Vest în parteneriat cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD)

Dacă ne poți ajuta te rugăm să nu eziți să ne contactezi. Îți oferim cu drag toate informațiile necesare și ascultăm cu atenție orice propunere, scrie-ne la adresa: andreea.coptil@nord-vest.ro

Articolul anterior
CORRIGENDUM nr. 4 pentru Ghidul Solicitantului 312.A
Articolul următor
Achiziție pentru închiriere sală de conferință
Meniu
Sari la conținut