Parteneriat regional pentru digitalizare și inovare în sănătate

În data de 30 ianuarie 2024, în contextul proiectului european de colaborare NOTRE – Novel Methods Improving Production Innovation Potential with examples of senior care-related solutions (Noi metode menite să îmbunătățească potențialul de inovare în producție cu soluții concrete pentru îngrijirea seniorilor), a avut loc la Cluj-Napoca, a doua întâlnire a Comitetului Regional de Reprezentanți, constituit de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest pentru implementarea și capitalizarea acțiunilor interregionale care se vor desfășura pe o perioadă de patru ani, concomitent în 7 țări: Ungaria, Finlanda, Franța, Spania, România, Italia și Irlanda., într-un parteneriat internațional alcătuit din 9 parteneri.

Au fost prezenți reprezentanți ai clusterelor, ONG-urilor, universităților, IMM-urilor și instituțiilor publice care oferă servicii și produse pentru sănătate.

Întâlnirea a avut ca obiectiv principal prezentarea stadiului implementării proiectului și a următoarelor activități care se vor derula în semestrul următor.

Activitatea principală din  ultimele luni a fost orientată spre realizarea metodologiei de lucru în cadrul consorțiului  și a chestionarelor de interviu pentru analiza regională pe trei direcții: mediul de afaceri (IMMuri), beneficiari și autorități publice.

Aceste interviuri vor sta la baza diagnozelor regionale și a unei analize comparative între regiunile partenere cu privire la exploatarea soluțiilor digitale și a produsele inovative pentru îngrijirea seniorilor.

Întâlnirea a continuat cu prezentarea bunelor practici relevante, care au fost colectate în 2023 din Finlanda de către membrii Comitetului Regional de Reprezentanți, reprezentanți ai Cluj IT Cluster și Transilvania IT Cluster. Aceștia au participat la o vizită de studiu organizată de Universitatea de Științe Aplicate Seinäjoki, în timpul căreia au explorat politicile inovatoare implementate de universitate.

De asemenea, participanții au participat la o sesiune de identificare a bunelor practici regionale aplicabile pentru obiectivele proiectului. Au fost expuse provocări și soluții privind politicile care influențează sănătatea și îngrijirea seniorilor atât în context național cât și regional. De asemenea, s-a discutat pe marginea modelelor regionale relevante care pot fi luate în considerare în viitor.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate importantă pentru stakeholderii din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest de a se conecta, de a discuta despre progresul proiectului NOTRE și de a identifica oportunități de colaborare.

Mai multe informații despre proiect și activitățile acestuia se găsesc aici.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de e-mail: notre@nord-vest.ro, Andreea Ioana Coptil, expert comunicare

Articolul anterior
ERATĂ pentru un set de CORRIGENDUM-uri pentru Ghidurile Solicitantului 312.A, 481.A și 481.B
Articolul următor
Corrigendum nr. 5 pentru Ghidul Solicitantului 132.A.1
Meniu
Sari la conținut