Liceul din Cadea va fi reabilitat cu ajutorul unui contract de finanțare în valoare de 2 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

Elevii de la Liceul Tehnologic nr. 1 din Cadea, sat care aparține de Săcueni (județul Bihor) vor avea parte de 6 ateliere școlare moderne, prin intermediul unui proiect al cărui contract a fost semnat între ADR Nord-Vest și Primăria orașului Săcueni. Datorită acestei finanțări nerambursabile, elevii vor avea 5 săli de curs modernizate cu table interactive, ateliere pentru activități practice, vestiare dedicate și anexe pentru a transforma actul educațional într-unul care se ridică la standarde europene.

Cei 1200 m2 de ateliere vor fi înconjurați de 10,000 de metri pătrați de spațiu verde, iar elevii vor avea parte de zeci de echipamente moderne, dar și utilaje care vor înlesni procesul de asimilare a abilităților care le vor permite să devină specialiști în domeniile cerute de domeniul tehnologic din regiune.

Pe lângă cei 200 de elevi, alți 60 vor avea ocazia de a studia în sistem dual și de a se pregăti pentru nevoile care se cer în câmpul muncii, cu ajutorul infrastructurii care le va oferi cele mai bune condiții de a deveni cetățeni activi în societate, dar și în companiile din oraș sau din județ. În acest mod, teoria va avea parte de o practică susținută, iar mediul de business va fi îmbogățit cu angajați pregătiți încă de pe băncile școlii.

„CONSTRUCȚIA ȘI DOTAREA A 6 ATELIERE ȘCOLARE MODERNE LA LICEUL TEHNOLOGIC NR. 1, CADEA – Cod SMIS 313339”  este un proiect finanțat prin Prioritatea 6 – O regiune educată din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, și corespunde obiectivului de politică 4 – O Europă mai socială. Data de începere a proiectului a fost luna august 2023 și data de finalizare a tuturor activităților este luna iunie 2026.”

  

Articolul anterior
CORRIGENDUM pentru Ghidurile Solicitantului 714.A, 714.B, 714.C
Articolul următor
Beiuș va avea un muzeu modern datorită unui contract semnat de 3,6 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Meniu
Sari la conținut