Lansarea proiectului RFC – Recapture the Fortress Cities

În perioada 25-27 noiembrie 2019, doi experți ADR Nord-Vest din Compartimentul Turism al Departamentului de Dezvoltare Regională, Proiecte și Relații Internaționale au participat la întâlnirea de lansare a proiectului Recapture The Fortress Cities (RFC), finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul de Cooperare Teritorială Interreg Europe 2014-2020.

Întâlnirea a fost organizată de organizația inițiatoare a proiectului, Regionale Landschappen – Antwerp, Belgia.

Proiectul reunește 7 parteneri din 7 state membre UE (Spania, Germania, Belgia, Cehia, Slovacia, România și Grecia) și își propune ca prin schimbul de experiență dintre parteneri și transferul de bune practici să contribuie atât la creșterea atractivității fortificațiilor din regiunile partenere cât și la creșterea capacității administrative prin dobândirea de competențe – la nivelul grupurilor țintă și partenerilor implicați în proiect.

La întâlnire au fost prezenți toți partenerii proiectului  împreună cu o parte din membrii comitetelor regionale de reprezentanți – grupuri țintă invitate să își prezinte provocările și soluțiile pe care le au în vedere pe perioada desfășurării RFC.

Muzeul Orașului Oradea și Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor au reprezentat Cetatea din Oradea, cu informații atât despre activitățile de valorificare a patrimoniului istoric și cultural din cetate cât și despre finanțarea lucrărilor de restaurare prin intermediul a două proiecte cu finanțare europeană. Cele două proiecte au fost implementate prin Programul Operațional Regional 2007-2013, având o valoare totală de 21 mil. Euro și rezultând astfel o bună practică în dezvoltarea Regiunii Nord-Vest.

Evenimentul de lansare a proiectului le-a oferit participanților posibilitatea de a se familiariza cu aspectele specifice din regiunile partenere în ceea ce privește situația fortificațiilor avute în vedere pentru îmbunătățire.

În cadrul întâlnirii, partenerii au participat la vizite de studiu și la discuții în paneluri formate din organizații importante la nivel regional, în ceea ce privește mediul, patrimoniul, dezvoltarea și planificarea teritoriului, dezvoltarea turismului și autoritățile publice locale. Activitățile din perioada următoare, cu preponderență la începutul anului 2020, vor fi legate de consolidarea comitetelor regionale de reprezentanți (grupuri țintă locale) în toate regiunile partenere coroborat cu organizarea primelor întâlniri la nivel regional.

Articolul anterior
Lansarea proiectului RFC – Recapture the Fortress Cities
Articolul următor
“Amenajare pistă de biciclete strada Botizului – Pod Golescu„ – Satu Mare
Meniu
Sari la conținut