În Regiunea Nord-Vest, prin REGIO 2014-2020, peste 200 contracte de finanțate – Aproape 2 miliarde lei valoare totală

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest anunță atingerea unui număr rotund și consistent de contracte de finanțare semnate prin REGIO (Programul Operațional Regional) 2014-2020: 204. Valoarea totală a acestor contracte de finanțare semnate în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest se apropie de 2  miliarde lei, mai exact 1,96 miliarde, iar valoarea totală nerambursabilă este de 1,76 miliarde lei.

Mai mult de jumătate dintre contractele de finanțare semnate de către beneficiarii publici și privați au fost destinate mediului de afaceri, prin proiectele depuse pe Axa 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici şi mijlocii, în cadrul Priorității de investiții 2.1.A – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – Microîntreprinderi și în cadrul  Priorității de investiții 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor. Astfel, până în acest moment s-au semnat un număr de 148 de contracte destinate mediului privat.

Următoarea categorie importantă de contracte de finanțare, ca număr, este reprezentată de proiectele care pun în valoare patrimoniul cultural și natural al regiunii Nord-Vest – peste 20, urmată de reabilitări termice și drumuri județene.

Lista la zi a semnării de contracte de finanțare se poate vizualiza aici http://www.nord-vest.ro/situatii-statistice-regio/ , iar harta proiectelor REGIO Transilvania de Nord este aici http://www.nord-vest.ro/harta-proiectelor/ .

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a venit și va veni în sprijinul beneficiarilor de contracte de finanțare semnate prin organizarea unor sesiuni de instruire organizate pentru implementarea corectă a proiectelor câștigătoare. Sesiunile de instruire sunt legate de aspecte importante privind desfășurarea implementării proiectelor, precum managementul și monitorizarea, achizițiile publice în cadrul proiectului, managementul financiar al proiectului și Manualul de identitate vizuală REGIO 2014 – 2020.

 

Articolul anterior
APEL DESCHIS pentru IDENTIFICAREA PROIECTELOR STRATEGICE DE SPECIALIZARE INTELIGENTĂ A REGIUNII DE DEZVOLTARE NORD-VEST
Articolul următor
Achizitie de servicii catering
Meniu
Sari la conținut