Eveniment final C-VOUCHER

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest vă invită să participați în zilele de 25 și 26 mai 2021 la Evenimentul online dedicat finalizării proiectului C-Voucher. Timp de 3 ani în cadrul acestui proiect au avut loc activități intense direcționate în sprijinul dezvoltării de soluții inovative pentru economia circulară, în direcția sustenabilității resurselor, a combaterii risipei și a protecției mediului.

https://circular-economy-powwow.fundingbox.com/

https://circular-economy-powwow.fundingbox.com/pages/agenda

În prima zi a evenimentului, 25 mai, veți avea ocazia să-i cunoașteți pe Campionii C-Voucher, 15 din cele 54 de firme care au beneficiat de Programele de Accelerare în Economia Circulară și de voucherele de inovare pentru dezvoltarea de soluții circulare. Aceste companii s-au calificat în competiția finală pentru Premiile C-Voucher și vor prezenta progresul soluțiilor circulare dezvoltate prin proiect. 

Ziua a doua, 26 mai, este dedicată, în prima parte, regiunilor și organizațiilor interesate să elaboreze și sa administreze scheme de finanțare pentru economia circulară prin Programul de Calibrare on-line, pus la dispoziție de membrii consorțiului. A doua parte va fi dedicată sustenabilității, oportunităților de finanțare viitoare, îndreptate deopotrivă spre mediul de afaceri și clustere, universități și institute de cercetare, regiuni și autorități publice.

Înscrierile se realizează prin Comunitatea C-Voucher: https://circular-economy-powwow.fundingbox.com/apply

Consorțiul C-Voucher este format din 13 organizații partenere ce provin din 6 țări europene: agenții de dezvoltare, acceleratoare de afaceri, clustere, firme suport. În cadrul proiectului în perioada 2019-2021 au fost lansate și gestionate patru apeluri de finanțare de soluții inovative pentru economia circulară, în cadrul acestora au fost acordate vouchere de inovare și servicii suport, direcționate către întreprinderi din industria agro-alimentară, industria prelucrătoare, textile, domeniul apei și sănătate. Au fost selectate 54 de proiecte din peste 20 de țări, cu un buget total de 4,2 milioane de euro.

Cele 54 de firme care au beneficiat de Programele de Accelerare C-Voucher au fost asistate de mentori pentru componentele de design thinking, dezvoltarea afacerilor, oportunități de finanțare publice și coaching pentru atragerea de finanțări private:

  • 12 de firme au beneficiat de vouchere de 60.000 euro pentru prototiparea și testarea unor soluții de economie circulară într-un program de accelerare de 12 luni;
  • 42 de firme au analizat fezabilitatea unei soluții de economie circulară în activitatea proprie, prin asistență timp de 3 luni la elaborarea unui Plan de Afaceri și ulterior printr-un voucher de 15.000 euro.

Detalii despre proiectele finanțate regăsiți la acest link: https://www.nord-vest.ro/54-de-solutii-inovative-de-economie-circulara-finantate-prin-proiectul-c-voucher/

Proiectul C-Voucher este finanțat din Programul de Cercetare-Dezvoltare-Inovare al Comisiei Europene, Horizon 2020, componenta INNOSUP-01 – Proiecte facilitate de clustere pentru noi lanțuri de valoare.

Articolul anterior
A fost semnat contractul aferent proiectului „Modernizare Creșă de copii în municipiul Carei”
Articolul următor
A fost semnat contractul aferent proiectului „Reamenajare loc de joaca in Parcul Dendrologic Carei”, Beneficiar: UAT Municipiul Carei
Meniu
Sari la conținut