Drumurile din Țara Silvaniei se modernizează datorită unui contract de 83,8 milioane de euro din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

Cei 38,000 de călători ai drumurilor care străbat Țara Silvaniei vor avea parte de condiții de trafic mai bune datorită proiectului al cărui contract a fost semnat între ADR Nord-Vest și Consiliul Județean Sălaj. Pentru cei 79 de km de drum județean vor fi realizate lucrări de îmbunătățire a elementelor geometrice, vor fi reabilitate structurile rutiere și podurile, iar pentru pietoni, vor fi extinse trotuarele sau traseele dedicate acestora. Drumurile implicate în procesul de reabilitare și modernizare sunt pe raza următoarelor localități: Chendrea – Gălpâia – Zalha – Bezded – Cernuc – Bogdana – Buciumi – Agrij – Românaşi – Halmășd – Cerâșa – Cosniciu de Jos – Ip – Zăuan Băi – Camăr – Nușfalău – Boghiș – Valcău de Jos – Petrindu – Tămașa – Cuzăplac – Almașu – Babiu – Mesteacănu.

Siguranța rutieră va fi de asemenea îmbunătățită prin elementele nou-construite sau reabilitate, precum cele 11 poduri sau cele 43 de stații pentru transportul interjudețean. Pentru autovehiculele electrice sunt prevăzute 2 stații de încarcare rapidă, și datorită acestui proiect de infrastructură rutieră, numărul de mașini care vor străbate drumurile județene incluse în planul de modernizare va crește cu 50%, până la 7500 de mașini pe zi. Iar cei aproape 75,000 de turiști care vor să viziteze siturile arheologice sau alte obiective turistice din județ, acest proiect este o veste excelentă, care va permite ca toate excursiile sau drumețiile care se vor face prin Țara Silvaniei să se realizeze în condiții de siguranță maximă.

Nici celelalte județe nu sunt uitate, datorită acestui proiect, conexiunea între județul Sălaj și județele Bihor, Cluj, Satu-Mare sau Maramureș va fi îmbunătățită și incluse în rețeaua TEN-T a drumurilor modernizate printr-o finanțare europeană. La finalul proiectului, preconizat pentru decembrie 2029, toată comunitatea din județ, dar și din regiune va beneficia de un sistem de drumuri reabilitate și modernizate, care vor aduce un plus de valoare în tot ceea ce înseamnă transport sigur, timp economisit și turiști mulțumiți de faptul că pot vizita Țara Silvaniei într-o manieră care să cinstească bogățiile din zonă.

„Reabilitare și modernizare drumuri din Țara Silvaniei – Cod SMIS 306247 este un proiect finanțat prin Prioritatea 5 – O regiune accesibilă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, și corespunde obiectivului de politică – O Europă mai conectată.

  

Articolul anterior
INSTRUCȚIUNILE NR. 10,11,12,13 din 13.06.2023 Privind mecanismul de supracontractare pentru Apelurile de proiecte PRNV/2023/481.B/1, PRNV/2023/623/1, PRNV/2023/711/1 și PRNV/2023/721/1 din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Articolul următor
STARRISE – cooperare europeană pentru inovare
Meniu
Sari la conținut