BUNE PRACTICI DIN INDUSTRIILE CULTURALE ȘI CREATIVE ÎN SPRIJINUL ELABORĂRII PLANULUI REGIONAL DE ACȚIUNE

ADR Nord-Vest a găzduit, la sfărșitul lunii mai, cea de a treia întâlnire a Comitetului Regional de Reprezentanți (CRR) constituit în cadrul proiectului RCIA – Regional Creative Industries Alliance (Alianța Regională de Industrii Creative), grup ce reunește 30 de organizații suport care au activitate în industriile culturale și creative (ICC): Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluj Innovation Park, Ordinul Arhitecților din Transilvania, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Babeș Bolyai, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Fundația Transilvania Trust, SC Hola Flower SRL.

Discuțiile purtate cu prilejul acestei întâlniri s-au axat pe selectarea bunelor practici relevante din regiune din ICC care să contribuie la dezvoltarea planului regional de acțiune pentru acest sector.

Proiectul RCIA, implementat de ADR Nord-Vest facilitează accesul la bune practici și schimburi de experiență pentru actorii relevanți din domeniu, prin intermediul consorțiului creat, care reunește 9 organizații partenere din tot atâtea țări, respectiv: Austria, Belgia, Danemarca, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, România și Spania. Proiectul este finanțat prin programul de cooperare INTERREG EUROPE și se va derula până în anul 2021.

Vizitele de studiu și schimbul de experiență realizat la nivelul consorțiului între regiunile partenere, vizite la care participă reprezentanți ai CRR alături de experții implicați în implementarea proiectului sunt surse relevante de informații în vederea elaborării planului de acțiune.

Urmare a acestor vizite, experiețele acumulate sunt împărtășite celorlalți membri ai CRR cu prilejul întîlnirilor semestriale.

Astfel, cu prilejul celei de a treia întâlniri a CRR, au fost prezentate exemplele de bune practici din Spania și Italia.  Prezentările susținute de doamna Daniela Maier, președinte al Ordinului Arhitecților Transilvania și de domnul Ioan Hosu, profesor Universitatea Babeș-Bolyai au adus participanților la întâlnire căteva dintre inițiativele de succes din ICC întâlnite în Spania și Italia cu prilejul vizitelor de studiu la care au luat parte.

Mai multe informații despre aceste modele de bune practici cât și informații suplimentare despre proiectul Regional Creative Industries Alliance se pot obține vizitând site-ul:  https://www.interregeurope.eu/rcia/

Articolul anterior
Achizitie servicii de reinnoire semnatura electronica
Articolul următor
Achizitie servicii de reinnoire semnatura electronica
Meniu
Sari la conținut