Autoritatea de Management PR NV 2021-2027 a hotărât prelungirea sesiunii de depunere a documentelor pentru etapa de verificare a conformității administrative și admisibilității Strategiilor Teritoriale dezvoltate în mediul rural din Regiunea Nord-Vest

Descarcă: Notă la  Metodologia de verificare a conformității administrative și admisibilității Strategiilor Teritoriale  (S.T.) dezvoltate în mediul rural din Regiunea Nord-Vest.

Autoritatea de Management PR NV 2021-2027 a hotărât prelungirea sesiunii de depunere a documentelor pentru etapa de verificare a conformității administrative și admisibilității Strategiilor Teritoriale (S.T.) dezvoltate în mediul rural, până la data de 31 iulie 2024, ora 16:00.

Avizul de conformitate și admisibilitate S.T., emis în urma etapei de verificare, va reprezenta o condiție de eligibilitate în procesul de accesare al fondurilor europene pe Obiectivele de Politică 2 și 5, conform Regulamentului (UE) 2021/1060 al Parlamentului European și al Consiliului din 24 iunie 2021, Cap. II, art. 28, 29.

Pentru mai multe detalii cu privire la modul de depunere și transmiterea documentelor accesați anunțul inițial:

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest începe etapa de verificare a conformității administrative și admisibilității Strategiilor Teritoriale dezvoltate în mediul rural din Regiunea Nord-Vest

În conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență (OUG) 122/2020, cu modificările și completările ulterioare, pentru perioada de programare 2021-2027, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest) are statutul de Autoritate de Management (AM) în vederea implementării Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 (PR NV 2021-2027).

Drept urmare, instituția are în vedere demararea unui proces de verificare a conformității administrative și admisibilității Strategiilor Teritoriale (ST) dezvoltate la nivel RURAL de către UAT-urile ce au intenția de a depune proiecte spre finanțare pe OP 5 „O Europă mai aproape de cetățeni”, Prioritatea 7 – O regiune atractivă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.Această măsură este necesară, având în vedere faptul că accesarea fondurilor europene pe Obiectivul de Politică V, conform Regulamentului (UE) 2021/1060 al Parlamentului European și al Consiliului din 24 iunie 2021, Cap. II, art. 28,29;  este condiționată de existența Strategiilor Teritoriale (S.T.) pentru proiectele strategice de dezvoltare teritorială cu caracter integrat, precum și de justificări bazate pe dovezi în ceea ce privește oportunitatea și rolul investițiilor în ansamblul dezvoltării locale.

Citește mai mult: https://regionordvest.ro/agentia-de-dezvoltare-regionala-nord-vest-incepe-etapa-de-verificare-a-conformitatii-administrative-si-admisibilitatii-strategiilor-teritoriale-dezvoltate-in-mediul-rural-din-regiunea-nord-vest/

Pentru alte informații suplimentare persoana de contact din partea ADR NV este Sebastian Andriesei (e-mail: sebastian.andriesei@nord-vest.ro/ dezvoltareurbana@nord-vest.ro, tel: 0757905163).

  

Articolul anterior
A fost semnat proiectul „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinație de unități de învățământ – Liceul Teoretic German F. Schiller – Cod SMIS 300543” între ADR Nord-Vest și UAT Oradea
Articolul următor
Proiectul ERA FABRIC valorifică potențialul de cercetare din regiunea de dezvoltare Nord-Vest
Meniu
Sari la conținut