ADR Nord-Vest și Consiliul Județean Maramureș au semnat contractul de finanțare pentru cel de-al treilea parc de specializare inteligentă din Maramureș – Parcul de la Târgu Lăpuș

ADR Nord-Vest și Consiliul Județean Maramureș au semnat contractul de finanțare pentru Parcul de Specializare Inteligentă Târgu Lăpuș în valoare totală de aproape 6 milioane de Euro. Acesta este cel de-al treilea parc de acest tip înființat în județul Maramureș, după semnarea contractelor pentru înființarea parcurile de la Baia Sprie și Șomcuta Mare.

Cu ocazia semnării acestui contract, Consiliul Județean Maramureș a organizat un eveniment de celebrare al acordului, eveniment la care au participat Ministrul Finanțelor, Marcel-Ioan Boloș, alături de reprezentanții Consiliului Județean Maramureș și reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, directorul general interimar, dna Csilla Hegedüs și Petru Alboi-Șandru, șef AM PR Nord-Vest 2021-2027.

„Uitându-mă la cifre, m-am bucurat pentru că echipa Consiliului Județean Maramureș a reușit să genereze un portofoliu de proiecte în valoare de 320 de milioane de euro pentru accesarea de fonduri prin intermediul Programului Regional Nord-Vest. Aveți o avere formidabilă la dispoziție. […] Și ce este foarte, foarte important, creați între 3.000 și 5.000 de locuri de muncă și atrageți investiții private în aceste parcuri industriale. […] Aveți extraordinar de mult de câștigat cu o echipă tânără, pentru că în general, tinerii sunt mai energici, mai plini de putere de muncă, au viziune, au îndrăzneală, își asumă responsabilități și pot să facă lucruri extraordinar de frumoase pentru comunitățile locale și pentru județele pe care le administrează” – a transmis Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor.

Parcul de Specializare Inteligentă Târgu Lăpuș va avea o suprafață totală de 100.000 mp, oferind spre concesionare 6 loturi cu dimensiuni cuprinse între 4.000 și 7.700 mp. Fiecare parc va găzdui cel puțin 5 companii și fiecare IMM va trebui să aibă cel puțin 3 angajați. Rezidenții parcului vor putea accesa fonduri nerambursabile în valoare de maximum 2,5 milioane de Euro. Acesta reprezintă ajutorul oferit IMM-urilor printr-o linie de finanțare necompetitivă, în limita unui buget pre-rezervat în valoare de 10.000.000 Euro, prin intermediul apelului de proiecte 132 A.2 „Sprijinirea dezvoltării unor investiții inițiale ale unor IMM-uri în cadrul parcurilor de specializare inteligentă”.

301604 – PSI Târgu Lăpuș

  

Articolul anterior
Achiziție publică pentru curs expert achiziții publice
Articolul următor
CORRIGENDUM nr. 6 pentru Ghidul Solicitantului 311.A
Meniu
Sari la conținut