Lansarea Apelului Regional de Vouchere Creative

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest lansează Apelul Regional de Vouchere Creative, acțiune pilot în cadrul Alianței Regionale pentru Industrii Creative – RCIA, proiect de cooperare teritorială finanțat din programul Interreg Europe.

Cu un buget de 246.000 lei, apelul se adresează microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) din Regiunea de dezvoltare Nord-Vest, cu precădere din domeniile regionale de specializare inteligentă, care au nevoie de servicii din industriile culturale și creative pentru dezvoltarea afacerii.

Serviciile solicitate pot fi campanii sau elemente de publicitate, de design, servicii fotografice, audio, video, web design, servicii de creație artistică, de arhitectură sau alte tipuri de servicii culturale și creative. Industriile culturale și creative (ICC) sunt bazate pe valori culturale, pe creativitate, competențe și talente individuale, cu potențialul de a crea bunăstare, locuri de muncă și valoare adăugată.

Inițiativa pilot facilitează legătura dintre cererea și oferta de servicii culturale și creative și se realizează în două etape, potrivit următorului calendarul orientativ:

  • CEREREA: Aplicațiile se depun pe platforma INNO.ro până la data de 20 iunie 2021
  • OFERTA: Ofertele de servicii culturale și creative aferente aplicațiilor câștigătoare se vor putea depune în perioada 5 – 16 iulie 2021

Valoarea unui voucher creativ poate varia între 9.800 – 24.500 lei, în funcție de complexitatea serviciului solicitat. Serviciul va fi realizat într-o perioadă de 2 luni, între 21 iulie și 20 septembrie 2021.    

Apelul Regional de Vouchere Creative se derulează prin intermediul platformei INNO, secțiunea Finanțări și Proiecte: https://www.inno.ro/ro/finantari-si-proiecte/apeluri-de-proiecte/

Aplicația se încarcă electronic pe platforma INNO, după ce în prealabil a fost creat un cont de organizație.

Documentația aferentă apelului se poate descărca de mai jos sau de pe platforma INNO.ro:

Beneficiarii finali ai acestui proiect pilot vor fi minim 10 – maxim 25 de firme din Regiunea de dezvoltare Nord-Vest (considerate din sectoare tradiționale, altele decât ICC), care vor deveni mai competitive prin utilizarea voucherelor creative pentru achiziționarea serviciilor oferite de sectorul ICC.

Beneficiarii direcți ai proiectului pilot vor fi minim 10 – maxim 25 de furnizori de servicii culturale sau creative din Regiunea de dezvoltare Nord-Vest. Aceștia vor fi remunerați pentru serviciile prestate către firmele din sectoarele tradiționale și își vor lărgi portofoliul de clienți.

Colaborările dintre furnizorii de servicii creative și firmele beneficiare din sectoarele tradiționale vor fi diseminate în cadrul unui eveniment organizat la finalul implementării proiectului pilot. Inițiativa are drept obiectiv stimularea colaborării trans-sectoriale și generarea de efecte economice transversale, respectiv stimularea inovării în activitatea IMM-urilor din sectoarele tradiționale, prin aportul serviciilor cu caracter cultural și creativ.  

Proiectul RCIARegional Creative Industries Alliance – este finanțat din programul de cooperare teritorială Interreg Europe și este implementat de ADR Nord-Vest în cadrul unui consorțiu din 9 țări: Austria, Belgia, Danemarca, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, România și Spania. Obiectivul principal al proiectului RCIA este de a contribui la îmbunătățirea politicilor publice și a programelor care susțin competitivitatea industriilor culturale și creative în regiunile partenere, prin schimburi de experiență și bune practici între acestea. Proiectul Pilot de Vouchere Creative testat în Regiunea Nord-Vest a României constituie un exemplu în acest sens, fiind o bună practică transferată și adaptată din Austria, în urma unui schimb de experiență realizat între membrii echipelor de proiect RCIA.

Pentru informații suplimentare privind Apelul Regional de Vouchere Creative puteți contacta echipa RCIA a ADR Nord-Vest prin email la adresa: rcia@nord-vest.ro

Departament Dezvoltare Regională, Proiecte și Relații Internaționale: 0264-431550/ Int 23.

Echipa de implementare: Ioana Pavel – manager de proiect; Ioana Dragoș, Marius Lazin – experți tehnici. 

Articolul anterior
Achiziție servicii destinate certificării de competențe în domeniu achizițiilor publice
Articolul următor
Lansarea Apelului Regional de Vouchere Creative
Meniu
Sari la conținut