Abordarea multilevel a RIS3 în Regiunea Nord-Vest, prin proiectul COHES3ION

În data de 25 iunie 2020, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a organizat o vizită de studiu virtuală la Cluj-Napoca în contextul proiectului COHESION  – “Integrating the territorial dimension to ensure the cohesion of the Smart Specialization Strategy (S3)”, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul de Cooperare Teritorială Interreg Europe 2014-2020.

La întâlnire au participat partenerii europeni din cele 8 țări membre ale consorțiului COHES3ION. Din România au fost prezenți, alături de echipa de proiect a ADR Nord-Vest, și reprezentanții grupului de stakeholderi ai proiectului din următoarelor organizații: Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare (INCDTIM) și Parcul Științific și Tehnologic -TETAPOLIS.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și analizate studii de caz legate de tematica proiectului, vizând: Strategia de Specializare Inteligentă (RIS3) a Regiunii Nord-Vest, Strategia Națională de Specializare Inteligentă, Strategia de dezvoltare a INCDITIM, Incubatorul digital TETAPOLIS.

Participanții au manifestat interes deosebit pentru temele abordate în cadrul evenimentului, cele mai discutate subiecte fiind legate de corelarea priorităților din strategia de specializare inteligentă națională și cea regională, gestionarea competiției dintre potențialii beneficiari ai fondurilor europene și procesul de descoperire antreprenorială în cadrul elaborării strategiei de specializare inteligentă.

Consorțiul proiectului COHES3ION este compus din 10 parteneri (8 ţări): BEAZ S.A.U. (Spania – coordonator), Fundaţia Azaro (Spania), Southern Regional Assembly (Irlanda), Regiunea Calabria (Italia), ADR Nord-Vest (România), Business Metropole Ruhr GmbH (Germania), Regiunea Stockholm (Suedia), Mazowieckie Voivodeship (Polonia), Guvenul Ţării Galilor şi  Fundaţia Deusto (Spania).

You can find more information about the project by accessing the following link:

https://www.interregeurope.eu/cohes3ion/

Previous Post
A fost semnat contractul aferent proiectului „Extindere și modernizare școală cu clasele I-VIII, sat Galospetreu, comuna Tarcea”
Next Post
A fost semnat contractul aferent proiectului „Construire locuințe sociale în Municipiul Carei”
Menu
Skip to content