Cea de-a cincea întâlnire a Comitetului Regional de Reprezentanți al proiectului TRAM

Agenția de Dezvoltare Regională în calitate de partener în cadrul proiectului TRAM – Planuri de Acțiune pentru mobilitatea urbană sustenabilă, a organizat ,,Cea de-a cincea întâlnire a Comitetului Regional de Reprezentanți al proiectului TRAM.

Scopul întâlnirii a fost pe lângă prezentarea concluziilor procesului de identificare a barierelor în demersurile pentru îmbunătățirea mobilității urbane din regiune și de organizarea unei dezbateri cu privire la draftul Planului de Acțiune elaborat pentru Regiunea Nord-Vest.

Obiectivul principal al proiectului este de a îmbunătăți politicile urbane, contribuind la implementarea unor prevederi din documente europene de referință precum noua Cartă Albă a Transporturilor, Agenda Urbană sau Strategia Europa 2020.

Prin proiect se dorește valorificarea experienței regiunilor partenere prin schimburi de experiență pe trei teme cheie (logistică urbană, acces urban, utilizarea sistemelor de transport inteligente) și realizarea unor planuri de acțiune pentru creșterea impactului Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă prin mobilizarea stakeholder-ilor locali.

Proiectul TRAM face parte din eforturile ADR Nord-Vest de a veni în sprijinul autorităților locale dar și a companiilor din regiune, atât prin transferul de cunoștințe dinspre regiunile cu mai multă experiență în domeniul mobilității urbane, cât și prin facilitarea dialogului dintre actorii locali prin organizarea de evenimente precum Ziua Mobilității din Transilvania de Nord organizată în colaborare cu colegii de la SSDU și Civitta România.

1. Chestionar TRAM – identificare bariere

2. Prezentare POR 4.1 DSDU

3. TRAM-Actionplan

4. Proiect TRAM – SG5

Articolul anterior
Cea de-a cincea întâlnire a Comitetului Regional de Reprezentanți al proiectului TRAM
Articolul următor
Interfaţă nouă pentru www.inforegio.ro
Meniu
Sari la conținut