ADR Nord-Vest a organizat workshop-ul „Spre o mai bună planificare strategică regională și servicii de sprijin pentru inovare” alături de experții OECD

În data de 18 octombrie 2022 Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a fost gazda unui workshop organizat în colaborare cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) pe tema planificării strategice și a inovării.

Această inițiativă își propune să contribuie la creșterea competitivității regionale și urmărește creșterea capacității Agențiilor de Dezvoltare Regională din România în două moduri:

  • Consolidarea capacității acestora de a proiecta, implementa și monitoriza planuri de dezvoltare regională;
  • Sprijin oferit regiunilor în vederea creșterea capacității de a proiecta și furniza politici regionale de inovare.

Ca parte a acestui proiect, OECD a organizat întâlniri virtuale cu experții Agențiilor de Dezvoltare Regională din toată țara alături de actorii ecosistemelor regionale, urmate de un workshop în fiecare Agenție de Dezvoltare Regională în parte. Aceste activități urmăresc să analizeze practicile, oportunitățile și provocările actuale de planificare strategică și inovare din fiecare agenție în ceea ce privește procesele și practicile de planificare strategică la nivel regional și local, dar și furnizarea de servicii regionale de sprijin pentru inovare.

În Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, interviurile online au avut loc în 4 și 5 octombrie și au adus împreună experți ai ADR Nord-Vest și reprezentanți ai ecosistemului de dezvoltare regională.

Pornind de la concluziile interviurilor, am organizat, în data de 18 octombrie, la Cluj-Napoca, workshop-ul „Spre o mai bună planificare strategică regională și servicii de sprijin pentru inovare”,unde am adus împreună universități, centre de transfer tehnologic, clustere, autorități locale și reprezentanți ai ecosistemului de start-up-uri regional.

Cu sprijinul și facilitarea experților OECD, participanții la workshop au analizat riscurile și oportunitățile de dezvoltare regională, au fost discutate idei de parteneriate și metode de îmbunătățire a colaborării între actorii regionali.

*Workshop-ul face parte din proiectul „Sprijin în stabilirea unei rețele naționale de centre regionale de competență pentru planificare strategică și servicii de sprijin pentru inovare”, susținut de Direcția Generală pentru Sprijin pentru Reformele Structurale a Comisiei Europene (DG REFORM).

Articol de Anna Șargov – expert tehnic

Articolul anterior
Be.CULTOUR – Dincolo de Turism Cultural/Beyond Cultural Tourism
Articolul următor
A fost semnat contractul aferent proiectului „Amenajarea de sensuri unice şi parcări de biciclete în Municipiul Gherla, în preajma grădiniţelor, şcolilor, liceelor”
Meniu
Sari la conținut