Reuniune pregătitoare pentru cea de-a 17-a sesiune a Conferinței Europene a Miniștrilor responsabili cu Amenajarea Teritoriului (CEMAT)

La începutul lunii noiembrie, managerul de proiect TRAM a participat în numele Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest la reuniunea pregătitoare pentru cea de-a 17-a sesiune a Conferinței Europene a Miniștrilor responsabili cu Amenajarea Teritoriului (CEMAT), organizată la București.

Scopul reuniunii a fost dezbaterea și adoptarea a două rezoluții, una privind zonele funcționale și valorificarea potențialului local prin intermediul politicilor de dezvoltare teritorială în Europa și cealaltă privind viitorul CEMAT.

Punctul culminant al evenimentului a fost prezentarea studiului elaborat de Civitta România asupra zonelor funcționale din Europa, care, în perioada următoare va constitui baza unui ghid privind delimitarea acestor teritorii, participanții exprimându-și speranța că acest concept se va regăsi deja în documentele strategice ale următoarei perioade de programare.

CEMAT este singurul for paneuropean în domeniul dezvoltării teritoriale/regionale care reunește 47 de țări de pe continentul european. CEMAT este structura europeană care elaborează în continuare cele mai importante documente comune pentru tot continentul european în domeniul amenajării teritoriului.

Articolul anterior
Contribuția economiei circulare la dezvoltarea sectorului agro-alimentar, în dezbatere la Cluj-Napoca
Articolul următor
Contribuția economiei circulare la dezvoltarea sectorului agro-alimentar, în dezbatere la Cluj-Napoca
Meniu
Sari la conținut