Întâlnirea virtuală organizată de Institutul de Energie „Hrvoje Požar” din Zagreb (Croaţia), în cadrul proiectului EMOBICITY

În perioada 1-2 iulie 2020, a avut loc cea de a doua vizită de studiu în cadrul proiectului EMOBICITY  – “Creșterea eficienței energetice prin promovarea mobilității electrice în orașe (Increase of energy efficiency by Electric MOBIlity in the CITY)”, organizată de Institutul de Energie „Hrvoje Požar” din Zagreb (Croaţia).  

Prima zi a fost dedicată întâlnirii de consorţiu a celor 6 partneri, din 5 ţări europene, implicaţi în implementarea proiectului (Centrul pentru energii regenerabile și eficiență energetică – CRES din Grecia (coordonator), Institutul de energie Hrvoje Požar – EIHP din Croația, Regional-management Nordhessen GmbH din Germania, Guvernul Insulelor Azore, Directoratul Regional pentru Energie din Portugalia și Regiunea Nord-Vest din România) şi s-au discutat aspecte organizatorice referitoare la activităţile proiectului desfăşurate în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19).

A doua zi a fost dedicată workshop-ului intitulat „Îmbunătățirea modalităților de încărcare – prețul energiei pentru încărcare” la care au participat partenerii europeni, dar şi membrii comitetelor regionale de reprezentanţi din cele 5 țări membre ale consorțiului EMOBICITY. Alături de echipa ADR Nord-Vest din România a participat la dezbateri și dl. Marius TUDOR, secretar general al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule din România, dar şi alţi stakeholderi interesaţi de tematica workshop-ului.

În cadrul evenimentului au fost susţinute mai multe prezentări pe tema dezvoltării infrastructurii de încărcare rapidă (fast charging) pentru vehiculele electrice, dar au fost prezentate şi modele de bune practici din ţări precum Portugalia, Germania şi Italia. De asemenea, din partea Institutului de Energie Hrvoje Požar din Croaţia, dl. Tomislav Čop a avut o prezentare referitoare la „Aspectele în termeni de costuri pentru operatorii de staţii de încărcare rapidă a vehiculelor electrice”, intervenţie care a generat discuţii deschise pe acest subiect în partea de încheiere a workshop-ului.

În calitate de partener, ADR Nord-Vest va continua implementarea activităţilor prevăzute prin acest proiect, urmând ca în perioada imediat următoare să:

  • organizeze cea de a doua întâlnire a Comitetului Regional de Reprezentanţi (sfârşitul lunii Iulie a.c.);
  • organizeze cea de a treia vizită de studiu ce va avea loc în România (noiembrie a.c.);
  • organizeze cea de a treia întâlnire a Comitetului Regional de Reprezentanţi (decembrie a.c.);
  • elaboreze articole de presă privind evenimentele desfăşurate în cadrul proiectului;
  • demareze activităţile pentru elaborarea planului regional de acţiune, etc.

Proiectul EMOBICITY este finanțat din Programul de Cooperare Teritorială, Interreg Europe 2014-2020 și are un buget total de 1.071.804,00 €, din care bugetul ADR Nord-Vest este de 162.374,00 €.

Mai multe informatii despre proiect gasiti prin accesarea urmatorului link:

https://www.interregeurope.eu/EMOBICITY/

Articolul anterior
Întâlnirea virtuală organizată de Institutul de Energie „Hrvoje Požar” din Zagreb (Croaţia), în cadrul proiectului EMOBICITY
Articolul următor
A fost semnat contractul de finațare aferent proiectului „Revitalizarea urbană la nivelul Municipiului Oradea (zona Salca, zona Leonardo da Vinci – Romer Floris, zona Ciheiului, zona Veteranilor, zona Grigorescu, zona Apateului, zona Libertății și alte zone din municipiu) – etapa 2”
Meniu
Sari la conținut