Guvernul României a conceput mecanismul de decontare a echipamentelor medicale și a echipamentelor de protecție medicală ca răspuns la pandemia COVID!

Guvernul României sprijină în această perioadă prin finanțare din fonduri europene eforturile pentru procurarea de echipamente medicale dar și pentru procurarea de echipamente de protecție destinate personalului medical care deservește aceste echipamente precum și pentru personalul medical care este implicat în tratarea pacienților contaminați cu coronavirus.

La nivelul Ministerului Fondurilor Europene, prin ordin al ministrului a fost constituită o echipă de specialiști care vă stau la dispoziție prin intermediul helpdesk-ului. Astfel, întrebările dumneavoastră pot fi formulate pe adresa de e-mail covid19.sanatate@fonduri-ue.ro, iar echipa de specialiști vă va răspunde în termen de maxim o zi de la data formulării întrebărilor

În categoria echipamentelor medicale decontate din fonduri europene se includ toate acele categorii de echipamente medicale care se utilizează în mod direct/indirect pentru tratarea pacienților bolnavi precum: ventilatoare, stații de monitorizare, injectomate, automatizatoare, izolete, laringoscoape etc.
În categoria echipamentelor de protecție medicală se includ: maști de protecție, combinezoane, mănuși de protecție, dezinfectanți precum și alte echipamente de protecție destinate personalului medical implicat direct/indirect în tratamentul pacienților infectați cu coronavirus.

Astfel, cheltuielile realizate sau care urmează să fie făcute din fonduri proprii sau prin alocare de fonduri de la autoritățile locale sau dupa caz din bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de sănătate vor urma regimul de decontare din fonduri europene.

Articolul anterior
Achiziție servicii de certificare a semnaturii electronice
Articolul următor
METODOLOGIE DE SUSPENDARE A CONTRACTULUI DE FINANȚARE
Meniu
Sari la conținut