Vizită de studiu şi de bune practici în mobilitate urbană la Sevilia, regiunea Andalucia, Spania

AndaluciaÎn perioada 17 – 20 octombrie Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest va participa la cea de a treia vizită de studiu în cadrul proiectului TRAM – “Planuri de Acțiune pentru mobilitatea urbană sustenabilă” ce va avea loc la Sevilia, regiunea Andalucia, Spania.

Alături de ADR Nord-Vest vor participa reprezentanții Civitta România – consultanți externi în cadrul proiectului TRAM – precum și reprezentanți ai administrațiilor publice locale din Transilvania de Nord, din partea Primariei Municipiului Baia Mare şi Satu Mare. În cadrul întâlnirii aceștia vor prezenta viitoarele proiecte propuse prin Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă, printre care reabilitarea centrului municipiului Baia Mare respectiv construcţia şi amenajarea de piste pentru biciclete în municipiul Satu Mare.

Întâlnirea de lucru se va desfăşura pe parcursul a trei zile în cadrul cărora va avea loc un Workshop Tematic Interregional de bune practici unde se vor prezenta proiectele de succes din partea partenerilor, urmând ca în ultima zi să fie efectuată o vizită pe teren la proiecte de bune practici în orașul Sevilia, cu accent pe modalitățile alternative de transport urban.

Proiectul TRAM este finanţat prin programul de cooperare interregională Interreg Europe 2014-2020, prioritatea “Economie cu emisii scăzute de carbon” şi are un buget total de 1.264.078 euro din care 1.074.466 euro finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Bugetul total aferent ADR Nord-Vest este de 122.390 euro.

Alături de ADR Nord-Vest, proiectul reunește alți 4 parteneri din Uniunea Europeană, precum Guvernul Regiunii Andalucia din Spania, Regiunea Blekinge din Suedia, Municipiul Miskolc din Ungaria și Regiunea Marche din Italia, aceasta din urmă fiind și coordonatorul consorțiului.

Mai multe detalii despre proiectul TRAM puteţi găsi la http://www.interregeurope.eu/tram/

Previous Post
Purchase of catering services
Next Post
Acquisition of accommodation services
Menu
Skip to content