Prima Conferință Internațională Once-only în România va avea loc la Cluj-Napoca

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest va invita sa participati in 27 februarie, la Conferința Internaționala Once-only, promovata prin intermediul proiectelor SCOOP4C și TOOP. Acest subiect este tratat în premieră în România, în data de 27 februarie, la Cluj-Napoca, iar ADR Nord-Vest este partener.

Principiul Once-only se refera la faptul ca informațiile sunt furnizate administrațiilor publice numai o singură dată, indiferent de țara de origine a unei entitati, eliminând astfel incarcarea administrativa pentru întreprinderile europene care sunt acum trebuie să prezinte în mod repetat aceleași date și documente, catre institutii diferite. Organismele publice vor trebui să ia măsuri pentru a face schimb de date între ele, respectând confidențialitatea și normele de de protecție a datelor, atât la nivel național (transversal), cât și transfrontalier.

Conferința, care se va desfășura la Casino – Centru de Cultură Urbană Cluj-Napoca începând de la ora 9:00, reunește reprezentanți ai celor două proiecte europene TOOP and SCOOP4C, reprezentanți ai autorităților din Transilvania, universități, ONG-uri și reprezentanți ai industriei. Vor fi susținute prezentări despre cele două proiecte finanțate de Comisia Europenă, despre Principiul Once-only, studii de caz de succes din Europa, un îndrumar pentru instituțiile din  România, dar vor exista și sesiuni interactive pe teme precum sănătate, taxe, educație.

SCOOP4C și TOOP sunt proiecte lansate și finanțate de Comisia Europeană. Obiectivul TOOP (The Once-Only Principle Project) este de a explora și demonstra principiul dincolo de granițe, concentrându-se pe date din mediul business; SCOOP4C (Stakeholder Community Once-Only Principle For Citizens) conectează experți pentru a explora și gestiona Principiul Once-Only în UE.

 

Înscriere la eveniment

 

Previous Post
Achizitie formare profesionala
Next Post
SME Organics – Bilanțul unui proiect european de succes
Menu
Skip to content