EMOBICITY, un proiect de promovare a mobilității electrice în Regiunea Nord-Vest

Azi, 28 noiembrie 2019, ADR Nord-Vest a organizat prima întâlnire a Comitetului Regional de Reprezentanți dIn cadrul proiectului EMOBICITY ’’ Creșterea eficienței energetice prin promovarea mobilității electrice în orașe’’(Increase of energy efficiency by Electric MOBIlity in the CITY) finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programului de Cooperare Teritorială INTERREG Europe 2014-2020.

La eveniment au luat parte reprezentanți din partea Universității Tehnice Cluj-Napoca, administrațiilor publice locale, Compania de Transport Public Cluj, Cluj IT Cluster, Agenția de protecție a Mediului Cluj și Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară din Cluj și Oradea. 

Toate aceste organizații s-au angajat să ia parte la activitățile proiectului prin identificarea de bune practici care să contribuie la elaborarea Planului Regional de Acțiune pentru promovarea mobilității electrice in orașele din Regiunea Nord-Vest.

În cadrul evenimentului s-au evidențiat obiectivele și activitățile proiectului EMOBICITY și rolul Comitetului Regional de Reprezentanți,precum și exemple de bune practici prezentate la prima întalnire a proiectului, care s-a desfășurat la Atena.

În următoarea perioadă activitățile proiectului vor consta în identificarea unor exemple de succes din  Regiunea Nord-Vest și din regiunile partenere din proiect, în cadrul vizitelor de studiu care vor fi organizate.

Proiectul reunește 6 parteneri din 5 țări ale Uniunii Europene: GRECIA (coordonatorul proiectuluI),GERMANIA, CROAȚIA,PORTUGALIA, și ROMÂNIA .

Articolul anterior
EMOBICITY, un proiect de promovare a mobilității electrice în Regiunea Nord-Vest
Articolul următor
Achiziție servicii de catering
Meniu
Sari la conținut