Câștigătorii Apelului Regional de Vouchere Creative – matchmaking între CEREREA și OFERTA de servicii culturale și creative

Apelul Regional de Vouchere Creative, inițiativă pilot în cadrul proiectului RCIA, finanțat din programul Interreg Europe, deschis de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest la 21 mai 2021, a ajuns în etapa de furnizare a serviciilor culturale și creative. Scopul proiectului pilot, bazat pe un concept unic în România, adaptat de la partenerul Austria Wirtschaftsservice Gesellschaft mbH  – AWS din Austria, este de a încuraja cererea de servicii culturale și creative în Regiunea Nord-Vest, prin acordarea de vouchere creative prin care să fie finanțate aceste servicii care aduc valoare adăugată și pot contribui la creșterea competitivității ecosistemului regional de afaceri.

În perioada 14-26 iulie s-a desfășurat etapa de depunere a ofertelor de servicii culturale și creative, aferente cererilor din partea firmelor ce activează în sectoare tradiționale, selectate în prima etapă a Apelului Regional de Vouchere Creative. Mai multe detalii despre rezultatele primei etape, aici:  

Au fost depuse pe platforma INNO 26 de oferte pentru cele 14 cereri de ofertă corespondente, pentru un buget ofertat de 236.080 lei. În urma analizei ofertelor depuse și a portofoliului de servicii similare, vor fi sprijinite prin proiectul pilot RCIA, 13 parteneriate de tip cerere – ofertă de servicii culturale și creative din Regiunea Nord-Vest, în sumă totală de 179.303,6  lei, astfel: 4 campanii de publicitate, 1 serviciu fotografic, 1 serviciu video, 4 website-uri noi, 2 aplicații software și 1 serviciu de design elemente de identitate vizuală.

 Nr.CEREREA Firmele câștigătoareDomeniul tradițional în care activează firmaJudețSERVICIUL contractat cu voucherul creativOFERTA Furnizorii de servicii culturale și creativeJudețValoarea finală a voucherului (LEI)
1MOLIA DE LEMNproducție mobilierCJcampanie de publicitate  MPD SERVICESCJ13.000 +TVA
2SANDANAproducție pâine / patiserieSJcampanie de publicitateSOLARAMI CRISSJ16.335 + TVA
3TRANSYLVANIA ENGINEERING SERVICESinginerieCJservicii de fotografieRIALDA MEDIA PRODUCTIONCJ12.180
4INNO ROBOTICSproducție mașini și utilajeCJcampanie de publicitate  NAȘII CONSULTCJ20.550
5MOTY CONSULT & COACHINGformare profesionalăBHcampanie de publicitateCERCETIUM SOCIAL LABSMM8.403
6LAMPADARIA producție articole textileCJproducție videoSYNOPSIS MEDIABN7.800
7KEMA TRONICinginerie & cercetareMMdezvoltare websiteHOLISUNMM6.815 + TVA
8MERCURIUS INFO TOURturismCJdezvoltare websiteENTIRE MEDIACJ7.500 + TVA
9COSMO MAKE UP STOREcomerț și formare profesionalăBHdezvoltare website cu shop on-lineANA HRBH17.000
10GENEZA MUSICformare profesionalăBHdezvoltare websiteALTWEBMEDIABH7.590 + TVA
11INOVA TTcomerțCJsoftware personalizatCAZAN STUDIOCJ20.500 + TVA
12HYGYA CONSULTconsultanțăCJsoftware personalizatHOLISUN SME SERVICESMM20.000
13DAVICOMcomerțCJdesign/proiectare graficăBLACK WOLF STUDIOCJ8.000
14BIOAGROTUR MMservicii de arhitecturăNeatribuit (Oferta neconformă)

Au fost semnate contracte tripartite între firma beneficiară a serviciului, furnizorul de servicii culturale și creative și ADR Nord-Vest în calitate de finanțator. Colaborările inițiate între cele două părți beneficiare vor fi finalizate până la finalul lunii septembrie 2021, odată cu prestarea serviciilor solicitate conform specificațiilor agreate. Sumele aferente voucherelor creative , vor fi acordate furnizorului de servicii pe principiul rambursării, cu tranșă intermediară în baza unor livrabile de progres raportate de beneficiarul final sau, la finalul prestării serviciului, funcție de prevederile fiecărui contract.

Rezultatele colaborării dintre furnizorii de servicii creative și firmele beneficiare din sectoarele tradiționale vor fi diseminate în cadrul unui eveniment organizat la finalul implementării proiectului pilot, în toamna anului 2021. Inițiativa are drept obiectiv stimularea colaborării trans-sectoriale și generarea de efecte economice transversale, respectiv stimularea inovării în activitatea IMM-urilor din sectoarele tradiționale, prin aportul serviciilor cu caracter cultural și creativ. 

Articolul anterior
Achiziție servicii de catering și închiriere sală de evenimente
Articolul următor
Câștigătorii Apelului Regional de Vouchere Creative – matchmaking între CEREREA și OFERTA de servicii culturale și creative
Meniu
Sari la conținut