Ajutor financiar nerambursabil şi direct de 100% pentru IMM-urile din industriile albastre din Transilvania de Nord

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, partener în cadrul proiectului NEPTUNE, lansează Schema de vouchere şi servicii suport pentru inovare şi antreprenoriat, care se adresează microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii precum şi viitorilor antreprenori. Bugetul total alocat pentru Regiunea Nord-Vest este de 270.000 euro.  

Voucherele reprezintă o modalitate de a oferi sprijin financiar direct şi nerambursabil 100%, sumele fiind între 5.000 – 60.000 euro, IMMurilor şi viitorilor antreprenori din Transilvania de Nord.

Astfel, vor avea oportunitatea de a beneficia de acoperirea integrală a costurilor pentru servicii de proprietate intelectuală, consultanţă juridică şi asistenţă în vederea certificării, dezvoltare tehnologică de produs sau proces, dezvoltare de soluţii ITC, transfer tehnologic, prototipare, servicii şi documentaţie pentru internaţionalizare, incubare şi servicii suport pentru antreprenoriat.

Aplicaţiile pot fi depuse individual sau în parteneriat cu firme din regiunile NEPTUNE, de catre IMMuri şi viitori antreprenori din domenii precum ITC, energie, mediu, agricultură, apă, care prin activitatea lor pot contribui la dezvoltarea sectoarelor:

  • Managementul resurselor de apă în mediul urban şi rural
  • Logistică portuară, transport maritim şi fluvial
  • Mediu şi energie regenerabilă hidroelectrică.

Documentaţia este disponibilă pe site-ul proiectului NEPTUNE: http://www.neptune-project.eu/Neptune-Accelerator/Call-for-Interest-SMEs-and-would-be-entrepreneurs

Sunt prevazute două date limită pentru transmiterera aplicaţiei on-line: 15 martie 2017 şi 15 septembrie 2017. Proiectele înaintate vor avea ca termen maxim de finalizare luna octombrie 2018.

Obiectivul schemei de vouchere NEPTUNE este de a sprijini inovarea, antreprenoriatul şi colaborările transfrontaliere în industriile albastre în regiunile partenere: Regiunea Nord-Vest (RO), Noua Aquitanie, Occitania şi Provence-Alpi-Coasta de Azur (FR), Attica şi Grecia de Vest (GR), Lombardia (IT), Ţara Bascilor şi Catalonia (SP), Polonia şi Suedia. Un pachet de servicii suport pentru inovare, internaţionalizare şi antreprenoriat, furnizat de partenerii NEPTUNE, este de asemenea disponibil în cadrul apelului de finantare.

Proiectul NEPTUNE, finanţat din programul de cercetare-dezvoltare-inovare Orizont 2020 al Comisiei Europene, dispune de un buget de 4,1 milioane de euro la nivelul celor 11 parteneri, din care 75% este dedicat susţinerii directe a IMMurilor prin schema de vouchere şi prin serviciile suport acordate de către parteneri.

Date de contact: Andreea Marcu, expert comunicare, Centrul Europe Direct Transilvania de Nord, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, tel: 0264/431550, fax: 0264/439222, mobil: 0755 777012, comunicare@nord-vest.ro, www.nord-vest.ro şi Departamentul de Proiecte şi Relaţii Internaţionale, Ioana Dragoş, manager de proiect.

Articolul anterior
Lansare procedură de achiziţie publică Furnizare Produse informative şi de promovare
Articolul următor
Demarare achiziţie publică pentru servicii de catering
Meniu
Sari la conținut