Abordarea multilevel a RIS3, prin proiectul COHES3ION

ADR Nord-Vest a organizat joi, 14 noiembrie 2019, prima întâlnire a Comitetului Regional de Reprezentanți în cadrul proiectului COHES3ION  – “Integrarea dimensiunii teritoriale pentru asigurarea coeziunii Strategiei de Specializare Inteligentă (S3)”, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul de Cooperare Teritorială Interreg Europe 2014-2020.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), administrații publice locale, universități, institute de cercetare, clustere și parcuri științifice și tehnologice, din Regiunea Nord-Vest. 

Toate aceste organizații s-au angajat să ia parte în activitățile proiectului în ceea ce privește identificarea de bune practici și să contribuie la elaborarea planului regional de acțiune pentru asigurarea implementării multilevel a Strategiei de Specializare Inteligentă (RIS3) în Regiunea Nord-Vest.

În cadrul evenimentului s-au prezentat obiectivele și activitățile proiectului COHES3ION și rolul Comitetului Regional de Reprezentanți, exemple de bune practici propuse la prima întalnire a proiectului, care s-a desfășurat la Bilbao (SPANIA).

În următoarea perioadă activitățile proiectului vor consta în identificarea unor exemple de succes din  Regiunea Nord-Vest și din regiunile partenere din proiect, în cadrul vizitelor de studiu care vor fi organizate.

Proiectul reunește 10 parteneri din 8 țări ale Uniunii Europene: SPANIA (coordonatorul proiectului), IRLANDA, ITALIA, GERMANIA,SUEDIA, POLONIA, ROMÂNIA și MAREA BRITANIE.

Mai multe informații despre proiect găsiți prin accesarea următorului link:

https://www.interregeurope.eu/cohes3ion/

Articolul anterior
Instrucțiunea 130/11.11.2019 privind modul de transmitere a dosarelor de achiziție în vederea verificării lor de către OI – Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest
Articolul următor
Dezvoltare Regională prin specializare inteligentă
Meniu
Sari la conținut