Succes european înregistrat la finalizarea Apelului II pentru Voucherele NEPTUNE

104 aplicații din 8 țări, solicitând finanțare totală de 5 milioane de euro, au fost depuse la ultimul apel de finanțare NEPTUNE pentru vouchere suport pentru inovare și antreprenoriat, încheiat în 15 septembrie 2017. Dintre acestea, 7 firme din Regiunea Nord-Vest a României au înaintat proiecte individuale sau în parteneriat cu firme din regiunile eligibile NEPTUNE din Franța, Spania, Grecia, Polonia, Suedia, Italia și Finlanda.

Procente NEPTUNE Apel 2

Bugetul total alocat pentru acest apel este de 1,3 milioane de euro, dedicat firmelor și potențialilor antreprenori din regiunile eligibile NEPTUNE, care propun soluții inovative în managementul resurselor de apă în mediul urban şi rural, logistică portuară, transport maritim şi fluvial, mediu şi energie regenerabilă hidro.

5 firme din Regiunea Nord-Vest, membre ale clusterului CLEMS – Cluster inovativ pentru un mediu sustenabil, au deja în curs de implementare 3 proiecte colaborative în domeniul mediului și al managementului apei, cu un buget total de 250.000 euro, în urma primului apel de finanțare NEPTUNE.   

ADR Nord-Vest implementează Proiectul NEPTUNE în perioada 2016-2018, în cadrul unui consorțiu european constituit din clustere și organizații suport. Proiectul este finanțat din programul de cercetare-dezvoltare-inovare Horizon 2020 al Comisiei Europene și dispune de un buget de 4,1 milioane de euro la nivelul celor 11 parteneri, din care 75% este dedicat susţinerii directe a IMMurilor prin schemele de vouchere şi prin serviciile suport.

http://www.neptune-project.eu/About-Neptune/At-a-glance

https://www.youtube.com/watch?v=2QtEm6b1Po4&feature=youtu.be

Articolul anterior
Succes european înregistrat la finalizarea Apelului II pentru Voucherele NEPTUNE
Articolul următor
Achiziție servicii catering
Meniu
Sari la conținut