Restaurarea Muzeului Francmasoneriei – un nou proiect finanţat prin REGIO 2014 – 2020 în judeţul Bihor

Municipiul Oradea a semnat azi, 25 iulie 2017, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Nord – Vest un nou contract de finanţare prin Programul Operational Regional 2014-2020, este vorba despre proiectul “Restaurarea, conservarea şi integrarea în circuitul cultural a obiectivului: Muzeul Francmasoneriei din Oradea”.

Clădirea a fost proiectată în anul 1901 de arhitecţii Balint Zoltan şi Jambor Lajos, membri ai Lojei Masonice din Budapesta şi a fost inaugurată în 1902.

Proiectul, care are valoarea totală de 5,568,260.08 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 3,915,087.55 lei, este finanţat prin Axa prioritară 5, Prioritatea de investiţii 5.1. Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Obiectivul general al proiectului vizează restaurarea, valorificarea si introducerea in circuitul cultural a cladirii Muzeul Francmasoneriei –  monument istoric de importanţă locală, în vederea valorificării patrimoniului cultural în stil ecletic şi Secession și a identității culturale pentru impulsionarea dezvoltării turistice a Municipiului Oradea.

Beneficiarul şi-a propus să atingă un număr anual de 2000 de turişti care să viziteze Muzeul Francmasoneriei dar și aducerea acesteia ca spațiu muzeal deschis publicului.

Articolul anterior
Achiziţiţie servicii de cazare
Articolul următor
Achizitii servicii de cazare
Meniu
Sari la conținut