RCIA – Proiect INTERREG EUROPE în sprijinul dezvoltării regionale

ADR Nord-Vest a găzduit în data de 12 decembrie 2018 cea de a patra întâlnire a Comitetului Regional de Reprezentanți (CRR) constituit în cadrul proiectului RCIA – Regional Creative Industries Alliance (Alianța Regională de Industrii Creative), grup ce reunește 30 de organizații suport care au activitate în industriile culturale și creative (ICC): Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluj Innovation Park, Ordinul Arhitecților din Transilvania, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Babeș Bolyai, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Fundația Transilvania Trust, SC Hola Flower SRL.

Discuțiile purtate cu prilejul acestei întâlniri s-au axat pe selectarea bunelor practici relevante din regiune din ICC care să contribuie la dezvoltarea planului regional de acțiune pentru acest sector.

În acest scop vizitele de studiu și schimbul de experiențe realizat la nivelul consorțiului între regiunile partenere,  vizite la care participă reprezentanți ai CRR alături de experții implicați în implementarea proiectului sunt surse relevante de informații în vederea elaborării planului de acțiune regional care va indica direcțiile de acțiune din sector în vederea dezvoltării acestuia.

De această dată, au fost prezentate rezultatele vizitei de studiu și bunele practici din Grecia, urmare a întâlnirii care a avut loc în luna septembrie, vizită la care a participat, pe lângă reprezentanții ADR Nord-Vest, Bianca Muntean, directorul executiv ARIES Transilvania.

Bunele practici existente în regiune precum și elementele de analiză necesare pentru realizarea unui studiu sectorial la nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Vest au completat agenda întâlnirii din 12 decembrie.

Proiectul RCIA, implementat de ADR Nord-Vest facilitează accesul la bune practici și schimburi de experiență pentru actorii relevanți din domeniu, prin intermediul consorțiului creat, care reunește 9 organizații partenere din tot atâtea țări, respectiv: Austria, Belgia, Danemarca, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, România și Spania. Proiectul este finanțat prin programul de cooperare INTERREG EUROPE și se va derula până în anul 2021.

Mai multe informații despre aceste modele de bune practici cât și informații suplimentare despre proiectul Regional Creative Industries Alliance se pot obține vizitând site-ul: https://www.interregeurope.eu/rcia/

 

Articolul anterior
RCIA – Proiect INTERREG EUROPE în sprijinul dezvoltării regionale
Articolul următor
APELUL 2 DESCHIS PENTRU COMPLETAREA PROIECTELOR STRATEGICE DE SPECIALIZARE INTELIGENTĂ A REGIUNII DE DEZVOLTARE NORD-VEST
Meniu
Sari la conținut