Prima întâlnire a Proiectul Interreg Europe “IMPROVE”

În perioada 29-31 octombrie 2019 doi experți ADR Nord-Vest participă la întâlnirea de lansare a proiectului IMPROVE – Îmbunătățirea politicilor privind finanțarea activităților de cercetare dezvoltare și inovare (Improving Structural Funds for better delivery of R&D&i policies) organizată de liderul consorțiului, Fundația FUNDECYT – Parcul Științific și Tehnologic Extremadura (FUNDECYT-PCTEX) la Badajoz, Spania.

Proiectul reunește 8 parteneri din 8 state membre UE (Spania, Franța, Italia, Bulgaria, România, Estonia, Finlanda și Portugalia) și își propune ca prin schimbul de experiență dintre parteneri și transferul de bune practici să contribuie atât la creșterea capacităților la nivel regional în ceea ce privește elaborarea politicilor mai eficiente cât și la îmbunătățirea implementării Strategiilor de Specializare Inteligentă.

Evenimentul din Badajoz le-a oferit participanților oportunitatea de a se familiariza cu aspectele specifice din regiunile partenere în ceea ce privește elaborarea și implementarea Strategiilor de Specializare Inteligentă. În cadrul întâlnirii Comitetul de Coordonare a căzut de acord asupra activităților concrete ce vor fi implementate în vederea elaborării Planurilor de acțiune și a celor pentru implicarea actorilor relevanți prin întâlniri regionale, vizite de studiu și conferințe tematice interregionale. Activitățile din perioada imediat următoare vor fi legate de constituirea Comitetelor Regionale de Reprezentanți în fiecare regiune parteneră și elaborarea unei analize a stării de fapt în ceea ce privește elaborarea și implementarea instrumentului de politică selectat, în cazul ADR Nord-Vest fiind vorba de Axa 1 din cadrul Programului Operațional Regional.

Proiectul IMPROVE este finanțat din Programul de Cooperare Teritorială Interreg Europe 2014-2020 și are un buget total de 1.362.206 euro, din care bugetul ADR Nord-Vest este de 155.495,1 euro.

Articol elaborat de:

Gergely TÖRÖK

Articolul anterior
Revista Regio nr.71
Articolul următor
Notificare contractuală privind intrarea în vigoare a OUG 57/2019, Codul Administrativ
Meniu
Sari la conținut