POR 2014-2020: Contract semnat pentru reabilitarea Mănăstirii Franciscanilor din Gherla

Biserica și claustrul Mănăstirii Franciscanilor din municipiul Gherla vor fi reabilitate prin implementarea unui proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin REGIO 2014-2020.

Proiectul „Reabilitarea bisericii și claustrului Mănăstirii Franciscanilor din Gherla în vederea introducerii în circuitul turistic cultural“ a fost contractat de către Parohia Romano-Catolică în cadrul Axei prioritare 5, Prioritatea de investiții 5.1. Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural. Implementarea se va face pe o durată de 55 de luni de la semnare, valoarea totală a proiectului este de peste 19,9 milioane de lei, din care 98% finanțare nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului este conservarea și protejarea patrimoniului cultural local din Gherla și creșterea numărului de vizitatori ai Mănăstirii Franciscanilor, prin integrarea monumentului în circuitele turistice culturale și cele religioase.

Exemplu de arhitectură barocă a secolului XVIII din Transilvania, Mănăstirea Franciscanilor este situată în centrul istoric al municipiului Gherla.

Articolul anterior
Achiziție servicii de catering
Articolul următor
Finanțare REGIO pentru Catedrala „Adormirea Maicii Domnului“ din Satu Mare
Meniu
Sari la conținut