Întâlnirea virtuală din regiunea Calabria (Italia), în cadrul proiectului COHES3ION

În perioada 3-4 iunie 2020, a avut loc a treia vizita de studiu (SV3), în regiunea Calabria (Italia), în cadrul proiectului COHES3ION  – “Integrarea dimensiunii teritoriale pentru asigurarea coeziunii Strategiei de Specializare Inteligentă (S3)”, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul de Cooperare Teritorială Interreg Europe 2014-2020.

Din cauza pandemiei cu COVID 19 aceasta vizită s-a desfasurat sub forma unei video conferințe pe platforma ZOOM.

La întâlnire au participat partenerii europeni din cele 8 țări membre ale consorțiului COHES3ION. Alături de echipa de proiect a ADR Nord-Vest a participat reprezentantul grupului de stakeholderi al proiectului, Dr. ing. Flaviu Turcu – Directorul General al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare (INCDTIM).

În cadrul evenimentului au fost prezentate și analizate studiile de caz legate de abordarea multilevel a Strategiei de Specializare Inteligentă (RIS3). Participanților le-au fost prezentate studiile de bune practici cu următoarele tematici: RIS3  Regiunea Calabria, experiența Regiunii Calabria în domeniul guvernanței și a proiectelor strategice în cadrul RIS3 si Green HoMe – polul regional al inovației pentru lucrările de construcție durabile.

Consorțiul proiectului COHES3ION este compus din 10 parteneri (8 ţări): BEAZ S.A.U. (Spania – coordonator), Fundaţia Azaro (Spania), Southern Regional Assembly (Irlanda), Regiunea Calabria (Italia), ADR Nord-Vest (România), Business Metropole Ruhr GmbH (Germania), Regiunea Stockholm (Suedia), Mazowieckie Voivodeship (Polonia), Guvenul Ţării Galilor şi  Fundaţia Deusto (Spania).

Proiectul COHES3ION este finanțat din Programul de Cooperare Teritorială, Interreg Europe 2014-2020 și are un buget total de 1.874.632 euro, din care bugetul ADR Nord-Vest este de 129.394 euro.

Mai multe informații despre proiect găsiți prin accesarea următorului link:

https://www.interregeurope.eu/cohes3ion/

Articolul anterior
Instrucțiunea AM POR nr. 162/2020
Articolul următor
Întâlnirea virtuală din regiunea Calabria (Italia), în cadrul proiectului COHES3ION
Meniu
Sari la conținut