ÎNCHIDEREA APELULUI C-VOUCHER PENTRU ADOPTAREA DE SOLUȚII DE ECONOMIE CIRCULARĂ

La finalul lunii octombrie s-a încheiat perioada aferentă depunerii de aplicații pentru firmele care doresc să participe la Programului de Adoptare de Solutii Circulare, organizat în cadrul proiectului C-Voucher, implementat de ADR Nord-Vest într-un amplu consorțiu european.

Au fost depuse 178 de aplicații de către mircointreprinderi, firme mici și mijlocii din 26 de țări, bugetul alocat fiind de 360.000 euro. România se înscrie pe locul 5 în clasament, cu 11 proiecte depuse. Dintre sectoarele eligibile, 41% dintre aplicații vizeaza soluții circulare pentru industria prelucrătoare, 28% pentru industria alimentară, 18 % pentru domeniul textilelor, 8% pentru domeniul sănătății și 5% pentru domeniul apei.

În Regiunea Nord-Vest, trei clustere partenere au contribuit la diseminarea și îndrumarea firmelor membre în scopul pregătirii aplicațiilor: Cluster AgroTransilvania, Cluster Mobilier Transilvan și CLEMS – Cluster eco-inovativ pentru un mediu sustenabil.

Căștigătorii vor fi anunțați la începutul lunii decembrie 2020. Urmare a selecției de proiecte, 24 de firme din Europa vor fi incluse timp de 3 luni într-un Program de Accelerare în perioada ianuarie – martie 2021. Firmele vor beneficia de mentorat și asistență pentru elaborarea unui plan de afaceri cu componentă de economie circulară și ulterior de un voucher de 15.000 euro care le va permite implementarea soluției propuse.

Prin proiectul C-Voucher a fost alocat un buget de 4,2 milioane de euro dedicat firmelor în scopul dezvoltării de soluții de economie circulară, din care 1,35 milioane euro granturi nerambursabile.

Proiectul C-Voucher este implementat de către un consorțiu internațional format din agenții de dezvoltare, acceleratoare și clustere din 6 state și este finanțat din programul european de cercetare-dezvoltare-inovare al Comisiei Europene, Horizon 2020.

Referințe:

Results of the Circular Economy 2nd Open Call for Adopters – C-Voucher

Applicants from 26 countries submitted a total of 178 proposals to the Second Open Call for Adopters of C-Voucher. The verticals attracting the most of the applications have been Manufacturing (72) and Agro-food (50), followed by Textile (32), and finally Health (15) and BlueGrowth (9).

2nd Open Call for adopters of C-Voucher

If you have been curious whether your circular idea can be implemented in your company and don’t know where to start, apply to the Circularity Value Replication Programme of C-VoUCHER : a programme for SMEs, which are interested in being inspired by circular solutions, developed in C-Voucher.

Manager de proiect: Ioana Dragoș

Articolul anterior
Achiziție servicii de certificare a semnăturii electronice
Articolul următor
ÎNCHIDEREA APELULUI C-VOUCHER PENTRU ADOPTAREA DE SOLUȚII DE ECONOMIE CIRCULARĂ
Meniu
Sari la conținut